Bakan Koca'dan flaş koronavirüs açıklaması! "Bütün ülkeye yayılmış durumda"

Bakan Koca'dan flaş koronavirüs açıklaması! "Bütün ülkeye yayılmış durumda"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınının Türkiye'deki seyriyle ilgili açıklamalarda bulundu

Koronavirüs salgını hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük illerimizdeki artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayılmış̧ durumdadır” dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Toplantıya katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla mücadeleye dair bilgilendirmeler yaptı.

Koca’nın açıklamaları şöyle:

"Dünyadaki bu artışa paralel olarak ülkemizde önce İstanbul, İzmir, Bursa gibi batıdaki büyük illerimizde başlayan artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayılmış durumdadır. Her ne kadar güçlü alt yapımız ve fedakar çalışan sağlık personelimiz sayesinde bu artışı göğüsleyebilmiş durumda isek de, gidişatı durdurmak için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur. Nitekim dün yapılan Kabine toplantısında Bilim Kurulumuzun önerileri doğrultusunda bir dizi kararlar alınmış oldu. Bu arada Çin ve Almanya kaynaklı aşıların ülkemizde de faz çalışmaları devam etmektedir. Bu yıl henüz bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içindeyim. Bize düşen bu süreci güvenli bir şekilde atlatabilmektir. Klinik öncesi aşamayı başarıyla tamamlayan aşı adaylarından iki Kovid-19 aşı adayının klinik çalışmaları desteklenmektedir. Ayrıca, klinik öncesi aşamayı tamamlayarak izin süreçleri devam eden aşı ve ilaç adayları desteklenmeye devam edecektir."

KAÇINILMAZ OLABİLİR

Koca, kamuoyunda daha sert yeni tedbirlerin gelebileceğine dair bir düşüncenin olduğuna dair soru üzerine, “Bu tedbirlere uyum ve yeterli hassasiyet gösterilmezse yeni tedbirler kaçınılmaz olabilir” ifadelerini de kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.