Bakan Kurum açıkladı: 171 bin 882 bina hasarlı

Bakan Kurum açıkladı: 171 bin 882 bina hasarlı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD İl Müdürlüğü kriz merkezinde depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD İl Müdürlüğü kriz merkezinde depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

aw826982-01.jpg

Bakan Kurum 10 ilde 171 bin 882 bina incelediklerini ifade ederek, “10 ilde hasar tespit çalışmalarımız toplam 6 bin personelle devam ediyor. Hasarlı 171 bin 882 binada toplam 1 milyon bağımsız bölüm incelenmiş oldu. Bu incelemelerin içerisinde 24 bin 921 binada 120 bin 940 bağımsız bölüm yıkık ve ağır hasarlı şeklinde tespit edilmiştir. Bu binalara kesinlikle girilemez, çıkılamaz, oturulamaz, kullanılamaz. Yine 10 ilimizde, 122 bin 279 yapıda bulunan 729 bin 435 bağımsız bölümün de az hasarlı ya da hasarsız olduğu görülüyor. Hasar tespit çalışmalarının ardından evi hasarsız ve az hasarlı olan vatandaşlarımız dilerlerse evlerine girebilirler. Şu ana kadar, Gaziantep’imizde de, 7 bin 965 binada 19 bin 320 ev ve işyerinin yıkık ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Hasar tespiti yapılmış olan vatandaşlarımız, adres ve TC kimlik numaralarını girerek, e-devlet üzerinden evinin hasar durumuna ilişkin bilgi alabilirler. Ayrıca, hasartespit.csb.gov.tr adresinden 'adres sorgusu' yapabilir, evlerinin hasar durumlarını görebilirler. Yine vatandaşlarımız, 10 ilimizde kurduğumuz 'Hasar Tespit İletişim Ofislerine' giderek, evlerinin durumlarına dair bilgileri burada çalışan arkadaşlarımızdan öğrenebilirler. Buradan depremzede kardeşlerimizi bir kez daha uyarıyoruz. Meydana gelen böylesi büyük depremden sonra artçılar devam ediyor, tam 2 bin 103 artçı deprem oldu. Bu yüzden vatandaşlarımızdan ricamız şudur: Ekiplerimiz, hasar tespitlerini gerçekleştirmeden, binalara kesinlikle girmeyin” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.