Bakan Kurum'dan Kemeraltı'na özel ilgi

Bakan Kurum'dan Kemeraltı'na özel ilgi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve Kemeraltı Derneği Başkanı Ümit Kaya ile birlikte Tarihi Kemeraltı'nı gezerek incelemelerde bulundu.

Köklü geçmişiyle önemli bir miras olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda esnafla sohbet eden Bakan Murat Kurum, sorunlar ve beklentiler hakkında bilgi aldı.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'in en eski ekonomi ve ticaret merkezi olan Kemeraltı'nın tekrar canlandırılması, 24 saat yaşanabilir hale gelmesi, kentin tarihsel kimliğinin ortaya çıkarılması ve mevcut sorunlarının da çözülmesi için önemli bir adım attıklarını kaydetti.

Kemeraltı'nın, yalnız İzmir'in değil aynı zamanda tüm Anadolu'nun geçmişten günümüze binlerce yıllık ticaret kültürünü yansıtan önemli merkezlerin başında geldiğini ifade eden Nasır, “Diyarbakır Sur, Ankara Hamamönü, Gaziantep, Beypazarı, Safranbolu tarihi çarşılar projeleri örneklerinde olduğu gibi Tarihi Kemeraltı'nı eski güzel günlerine nasıl kavuşturabileceğimizi Bakanımız ile yerinde değerlendirmiş olduk” dedi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, “Kemeraltı, ülkemiz için hem ticari, hem de kültürel açıdan çok önemli bir yapıya sahip. Tarihimizdeki her topluluğun dini ibadethanelerinin, cami, kilise, havra, sinagog ve mescitlerin bir arada, yan yana bulunduğu çok önemli bir merkez. İzmir’in tarihi kent alanı ve kent kimliğini oluşturacak ve ekonomiyi canlandıracak bu değerimizi, yeniden İzmir’e kazandırmak bir zorunluluktur” ifadesini kullandı.

Bakan Kurum, İzmir ziyaretleri kapsamında 2018 - 2019 akademik yılı açılışını gerçekleştiren Katip Çelebi Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, akademisyen ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ege Üniversitesi arasında gerçekleştirilen protokol için Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nde gerçekleştirilen törene katılan Bakan Kurum, burada da kampusu gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır tarafından, Tarihi Kemeraltı çarşısının 24 saat yaşanabilir hale gelmesi ve İzmir kent kimliğinin tarihsel yönü ile ortaya çıkarılması ile ilgili taleplerinin yanısıra, Gaziemir ve Buca ilçelerindeki hazine fazlalığı sorunu, Katip Çelebi Üniversitesi'nin İzban durağı ihtiyacı, Çiğli Balatçık Esentepe'de mahkemenin 1990 yılında yapılmış uygulama planlarının iptali ile yaşanan sorunlar, askıdaki İzmir 1 / 100.000'lik planda vatandaşların itirazları, Müteahhitlerin yaşadığı sorun ve talepler ve İzmir ile ilgili diğer konuları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a aktardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.