Bakan Murat Kurum açıkladı: 'Deprem 13,5 milyon vatandaşı etkiledi'

Bakan Murat Kurum açıkladı: 'Deprem 13,5 milyon vatandaşı etkiledi'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'e giderek AFAD Deprem Koordinasyon Merkezi'nden depreme ilişkin son gelişmeleri aktardı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'e giderek AFAD Deprem Koordinasyon Merkezi'nden depreme ilişkin son gelişmeleri aktarıyor.

Bakan Kurum, "Deprem 13,5 milyon vatandaşı etkiledi" dedi.

BAKAN KURUM'UN KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKANLAR ŞÖYLE:

ekran-goruntusu-2724-kxun-cover.webp

Birçok ilimiz doğrudan deprem hasarı yaşamış durumdadır. Tabi hep söylüyoruz ülkemizin yüzde 70'den fazlası deprem bölgelerinde yaşıyor. Bu yaşadığımız deprem Erzincan depreminden sonra ülkemizin son 1 asırda gördüğü en büyük deprem felaketidir.

10 ilimizi doğrudan etkilemiş, illerimizin birbirine yakın olması, yollardaki sıkışıklık... Yaşadığımız süreç son 1 asırda yaşadığımız en büyük felakettir. Tüm ekiplerimiz, illerimizdeki bakanlarımız, valilerimizin koordinasyonunda bu süreci ilk andan itibaren takip ediyoruz. Bu deprem doğrudan 13.5 milyon vatandaşımızı etkilemiş durumdadır. İlk büyük depremden sonra bazı binalar yoruldu, ikinci büyük depremle birlikte yorulan ve hasarlı binalar da yıkılma durumunda kaldı.

turkiyede-deprem-ilk-uluslararasi-yardim-azerbaycandan-geldi-09cf3438.jpg

Deprem bölgesinde süreci 24 saat esasıyla takip ediyoruz. Gaziantep özelinde baktığımızda 581 yıkık binamız var, can kaybımız 468'e ulaştı. 3 bin 570 yaralı vatandaşımız var, enkazlardan onları kurtardık.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.