Bakan Murat Kurum'dan Çevre Yürüyüşü açıklaması

Bakan Murat Kurum'dan Çevre Yürüyüşü açıklaması

Başkent Millet Bahçesi’nde gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerine açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü’müz 14.30’da eş zamanlı olarak tüm illerimizde başlayacak” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği ve 81 ilde 1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanacak Türkiye Çevre Haftası’na ilişkin bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’yi çok özel, çok güzel, dolu dolu bir Çevre Haftası’nın beklediğini belirtti. Bakan Kurum, bu haftanın 81 ilde, millet bahçelerinde, meydanlarda, parklarda, sokaklarda; gençlerle, çocuklarla fidan dikerek, çevre etkinlikleri, doğa yürüyüşleri yapılarak kutlanacağının altını çizdi. Kurum, “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde '81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü'müz başlayacak. 14.30’da eş zamanlı olarak tüm illerimizde bu yürüyüşümüz başlayacak. Yürüyüşümüz LGS’nin bitimiyle birlikte başlayacak.

aw633398-02.jpg

Çocuklarımıza başarılar diliyoruz. Sınavın bitiminde 85 milyon vatandaşımız bu yürüyüşe ortak olacaklar. Bu uygulama sayesinde 81 Milyar Adım Mobil Uygulaması ile de bu etkinliğe katılabilecekler. 10 bin adım hedefine ulaşan vatandaşlarımıza çekilişle hediyelerimizi takdim edeceğiz” diye konuştu. Bakan Kurum ayrıca, “81 ilde fidanlar dikeceğiz. Gençlerimizle, çocuklarımızla fidan dikim törenlerimiz olacak. Onlarla birlikte toprağa ilk fidanları buluşturacak, ilk can suyunu vereceğiz. Onların mutluluğuna hep birlikte şahit olacağız” ifadelerini kullandı.

aw633398-01.jpg

“Çevre ve Çocuk Akademisi’ni hayata geçiriyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, “Çok önemsediğimiz Çevre ve Çocuk Akademisi var. Bunun da lansmanını 6 Haziran’da yapacağız. Bununla birlikte sıfır atık konularında farkındalık oluşturmak amacıyla dijital ve engelsiz bir eğitim platformu sunuyoruz, akademiyi hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede 4 fakülte ve 2 kulüpten oluşan bir çocuk üniversitemiz olacak. Çocuklarımız kendi bölümlerini seçecek, burada eğitimlerini alacaklar, bu eğitimlerle birlikte de aslında onlara bir belge vereceğiz. Bu belgeyle de aslında onları mezun edeceğiz. Farkındalığı artıracağız. Eğitimi artıracağız ve aslında aileyle birlikte de bu farkındalığı tüm Türkiye’ye yaymayı hedefliyoruz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.