Bakan Murat Kurum'dan İzmir Depremi açıklaması

Bakan Murat Kurum'dan İzmir Depremi açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin 2’nci yıl dönümü sebebiyle sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Kurum, “2 yıl önce bugün saat 14.51, 16 saniye. Hiçbir anını unutmadan İzmir’imizde depremin izlerini silmeye çalıştık. Başlattığımız büyük dönüşümle yavrularımızın geleceğe güvenle bakacakları okullar, hemşerilerimizin sağlıkla oturup çalışacağı ev ve iş yerleri inşa ettik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Allah memleketimize bir daha deprem acısı yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

kapak-075726.webp

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise İzmir depreminin 2'inci yıl dönümünde yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verildi. Bakanlık, deprem sonrasında Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde deprem sonucu çöken veya ağır hasar gören yapıların bulunduğu alanda bin 404 konutun ve 289 iş yerinin hak sahiplerine teslim edildiğini açıkladı. Teslim edilmeyen konut bağımsız birim adedinin 15, ticari birim adedinin de 10 olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca Bayraklı ilçesindeki Şehir Hastanesi’nin olduğu bölgede 2 bin 816 konut ve 60 iş yeri inşaatının etaplar halinde devam ettiği ve yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendiği belirtildi. 117 kişinin yaşamını yitirdiği, bin 34 kişinin yaralandığı İzmir depreminde Bayraklı ilçesinde çöken veya ağır hasar gören yapıların bulunduğu alandaki 7 proje alanının "rezerv yapı alanı" olarak belirlendiği ifade edildi. Söz konusu rezerv yapı alanlarının imar planı değişikliklerinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hazırlanarak Bakanlık tarafından onaylandığı bildirilen açıklamada, bu alanlarda yapı ruhsat süreçlerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğünce tamamlandığı, yapı kullanma belgelerinin 7 adet proje alanının tamamında düzenlenip onaylandığı aktarıldı.

Bakanlık açıklamasında, İzmir depremi sonrası TOKİ tarafından bölgede 5 bin 61 konut, 357 iş yeri, 8 derslikli anaokulu, 24 derslikli ilköğretim ve ortaöğretim okulu, sağlık tesisi, 2 cami ve genel altyapı ihalesinin gerçekleştirildiği kaydedildi. Ayrıca rezerv alanda da 3 bin 657 konut, 68 iş yeri ve 8 derslikli anaokulunun ihalelerinin yapıldığı bilgisi verilerek, bu projelerden 397 konut ve 2 iş yerinin teslim işlemlerine başlandığı ve 444 konut, 6 iş yeri ve genel altyapı işlerinin iskan ve abonelik işlemlerinin devam ettiği vurgulandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.