Bakan Nureddin Nebati'den yabancı yatırımcı müjdesi

Bakan Nureddin Nebati'den yabancı yatırımcı müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlere 1-18 Ağustos’ta 13,6 milyar lira yabancı yatırımcı girişi gerçekleştiğini ve Merkez Bankası rezervinin artış kaydettiğinin altını çizerek açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati açıklamasında, borsanın öncülüğünde sermaye piyasalarının derinleşmesinin sürdüğüne dikkat çekerek, Borsa İstanbul'da işlem gören ve rekor seviyeleri test eden şirketlere 1-18 Ağustos arasında 13,6 milyar TL yabancı yatırım girişi gerçekleştiğini belirtti.

62ff80884e3fe0285c60b595.webp

Nebati, ek olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) brüt rezervinde 3 haftalık süreçte 15,4 milyar dolar artış kaydedildiğini hatırlatarak, “Sermaye ve para piyasalarımızda güven ortamının sürdürülmesi açısından yabancı yatırımcının yüksek ilgisi bizleri sevindirmektedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Ekonomi Modeli ile yürütülen politikaların çok yönlü ve hedef odaklı olduğunu belirten Nebati, “Finans ve sermaye piyasalarını destekleyici adımlarımızı sürdürecek, üreterek büyüyen Türkiye olma yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.