Bakan Özlü’den İzmirli Sanayiciye Ar-Ge Çağrısı

Bakan Özlü’den İzmirli Sanayiciye Ar-Ge Çağrısı

Özlü, “OSB borçlarını yeniden yapılandırarak nefes aldırdık”

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin kurumsal yayın organı KOSBİ Aktüel’e konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Organize sanayi bölgelerinin borçlarını yapılandırarak, sanayicilere nefes aldırdıklarını söyledi. İzmirli sanayicilerin yeni yönetim ve pazarlama modelleri ile de ilgilenmeleri gerektiğini vurgulayan Özlü, ar-ge faaliyetlerini daha da artırarak rekabet şanslarını yükseltmeleri çağırısında bulundu.   


KOSBİ Aktüel’in 5. Sayısı yayımlandı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da röportajının yer aldığı dergide, duayen iş adamı Cihat Kora’da tecrübelerini paylaştı. İzmir’de birçok OSB’nin hala tam dolmadığına dikkatleri çeken Kocaoğlu ise OSB’lerin dolana kadar teşvik oranlarının eşitlenmesini, teşvik adaletsizliğinin artık bitmesini Ankara’dan talep ettiklerini açıkladı.


Meslek Yüksekokullarına da teşvik
2016 yılında yayınlanan teşvik kararnamesinde yapılan değişiklikle bir alt bölge desteğinde sağlanan teşviklerin süresinde ve oranında artış sağlandığını ifade eden Özlü, mesleki eğitime de tam destek verdiklerini vurguladı. Türkiye genelinde 43 OSB’de 46 adet meslek lisesi olduğunun altını çizen Özlü, “4 tanesi inşaat halinde. Bu okullarımızın 20 adedinden 16 tanesi OSB’de yapılan protokoller sonrası açılmıştır. OSB’lerde meslek liselerinin açılmasına yönelik 2012 yılından beri devam eden teşvik sistemi gibi bir sistem meslek yüksekokulları açılmasının da teşvik edilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeler devam etmektedir” diye konuştu.


İzmirli sanayicilere gelişin çağrısı
İzmirli sanayicilerin yeni yönetim ve pazarlama modelleriyle ilgilenmeleri gerektiğini söyleyen Özlü, “Ar-Ge faaliyetlerine yönelmek suretiyle daha rekabetçi olmaları, uluslararası pazarlarda rekabet edilebilir düzeyde tasarım, pazarlama modelleri ve üretim teknolojilerini geliştirerek teknolojik seviyelerini yükseltmelerini beklemekteyiz” dedi.


“Teşvikte adalet istiyoruz”
İzmir’in bir liman kenti olduğunu, kalifiye eleman temininin en fazla olduğu, ulaşımı kolay ve altyapısının sağlam olduğunu açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ise İzmir’in yıllardır teşvik adaletsizliğine maruz kaldığını belirtti. İzmir’deki OSB’lerin dolana kadar İzmir’i etkileyen il yada illerle teşvik oranlarının eşitlenmesini talep ettiklerini hatırlatan Kocaoğlu, “Bu konuyla ilgili olarak hem yerel yönetim hem de sanayicilerimizle ortak şekilde Ankara’ya taleplerimizi sunduk. Ama sanırım İzmir’in yeterli lobi desteğine sahip olmaması, önümüzdeki en büyük engel” diyerek İzmir’in kendi dinamikleriyle bir marka kent, bir dünya kenti olabilecek güce sahip olduğunu söyledi.


“Fuar ekonomisi 5 kat büyüyecek”
Yapılan kamulaştırmalar, bağlantı yolları ve kavşakların yapımı ile yakında başlanacak olan monoray projesiyle Fuar İzmir’in maliyetinin 1 Milyar TL’yi bulacağını açıklayan Kocaoğlu, “Çünkü İzmir’in kalkınmasında fuar ve kongre faaliyetlerinin önemli bir kaldıraç rolü üstleneceği inancındayız. İlk etapta kentteki fuar ekonomisinin 5 kat büyümesini hedefliyoruz. Böyle bir hareketlilik kent ekonomisinde herkese para kazandırır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.