Bakan Pakdemirli'den iş birliği çağrısı

Bakan Pakdemirli'den iş birliği çağrısı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin orman yangınlarına müdahale süresinde iddialı olduğunu belirtti.

Bakan Pakdemirli, 11 Kasım'ın "Geleceğe Nefes" kampanyasıyla Türkiye'de Ağaçlandırma Günü ilan edildiğini de anımsatarak "Şimdi, bu eylemi bölgemizde yaygınlaştırmak ve ortak geleceğimizi kurtarmak için en büyük toplumlar arası eylemi başlatmak için sabırsızlanıyoruz. Bunu 2020'de birlikte gerçekleştirelim. Türkiye olarak yeşil ve yaşanabilir bir dünya için uluslarla iş birliği yapmaya ve birlikte çalışmaya hazırız." dedi.

Türkiye'nin 4,8 milyar dolar ticaret fazlası ve 200'den fazla ülkeye ihraç edilen yaklaşık 1700 farklı tarım ürünüyle tarımda net ihracatçı konumunda olduğunu belirten Pakdemirli, "Bilgi, veri ve 'know-how'ımızı paylaşmak, insanlarımıza ve bölgemize gıda güvenliği sağlamak, adil ticareti ve gıda güvenilirliğini oluşturmak, uluslararası fonları mobilize etmek ve uluslararası projeleri teşvik etmek, toprak ve su kaynaklarımızı korumak, orman yangınları ve ormansızlaşma ile savaşmak için her düzeyde uluslararası iş birliğine hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum." ifadesini kullandı.

Pakdemirli, Türkiye'nin orman yangınlarıyla savaşta ve müdahale süresinde iddialı olduğunu vurgulayarak "Yangına müdahale süresini 12 dakikaya indirdik. Ayrıca orman yangınlarına müdahale için Akdeniz Bölgesi'nde operasyon merkezi olmaya hazırız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.