Bakan Pakdemirli'den önemli açıklamalar! "Türkiye tarımda dünyada 7. sırada"

Bakan Pakdemirli'den önemli açıklamalar! "Türkiye tarımda dünyada 7. sırada"

Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli, özel bir kanalda açıklamalarda bulundu

Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkanlar;

Her alanda olduğu gibi tarımda çok büyük bir evrim geçirdi. 100 yıl önceki nüfus da bugün ki nüfus bir değil.  Bugün itibarıyla dünyanın ürettiği ve tükettiği miktar dengede.

Türkiye tarımda dünyada 7. sırada. Toprak kaynakları olarak dünyada 17. sıradayız. Önümüzdeki 20 yıl için şöyle bir ödevimiz var. Türkiye nüfusu 100 milyon sınırına yaklaşacak. Önümüzde 2 milyar hektar alan sulamaya açılabilecek alan var. Üreticiyi yönlendirme konusunda desteklerimizi kullanacağız. Birim sudan ne ürtiyoruz? Su kaynaklarını da optimize etmemiz gerekiyor. Su kaynaklarımız azalıyor. 50 yıllık 100 yıllık plan açıyla buna bakmak gerekiyor. Biz tarımı milli güvenlik meselesi olarak görüyoruz.

Tarım iflas etti, dışarıdan saman alıyoruz diyorlar?

Bunlar günlük siyasete alet ediliyor. İthalat kontrollü olduğu sürece sıkıntılı bulmuyorum. İlla ki herşeyi üreteceksiniz diye bir durum yok. Türkiye 20 milyon ton buğday üretilir. 1 milyon tonu tüketilir. Bizim un fabrikalarımız makarna fabrikalarımız boş mu kalsın. Alınan buğday buralarda kullanıyor. İhtiyaç varsa ithal edilir ve sanayici üretir.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.