Bakan Pakdemirli,"İhracatın daha da artması lazım" 

Bakan Pakdemirli,"İhracatın daha da artması lazım" 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Ordu’da, ilk olarak 31 Mart Yerel Seçimlerde AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hilmi Güler’i makamında ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Türkiye arıcılık anlamında çok büyük bir ilerleme kat etti. 70 bin tonlardan son 10-15 yıl içerisinde 110 bin tona geldik. Bundan sonraki süreçte pazarlama alanında çalışmamız lazım. Çünkü dünyadaki en büyük ikinci üretici olarak hala istediğimiz anlamda istediğimiz yerde değiliz” dedi. 

Basına kapalı olarak gerçekleşen hayırlı olsun ziyaretinin ardından Bakan Pakdemirli, beraberinde Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, AK Parti Ordu milletvekilleri Şenel Yediyıldız ve Ergün Taşcı ile birlikte, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti. Burada, yetkililerden enstitü hakkında bilgiler alan Bakan Pakdemirli, ardından da brifinge katıldı. 

"Türkiye arıcılık anlamında çok büyük ilerleme kat etti" 

Brifingin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin son yıllarda arıcılık anlamında çok önemli noktalara geldiğine değindi. Bakan Pakdemirli, "Ordu Arıcılık Enstitümüz hakikaten hem uluslararası hem de yerli fonlardan yapılmış ve 10 milyon euro yatırımla gerçek anlamda örnek olacak bir tesisimiz. Hem yetiştiricilerimize örnek olacak, aynı zamanda ıslah yapan ve örnek bir paketleme tesisi ile akredite laboratuvarı ile örnek bir tesis. Arıcılık konusunda Türkiye çok büyük bir ilerleme kaydetti, 70 bin tonlardan son 10-15 yıl içerisinde 110 bin tona geldik. Gelişmeler son derece iyi. Artan denetimlerimiz ile beraber geçmişteki uygulamalar da artık Türkiye’de yok. Bu anlamda Türkiye’nin geldiği nokta iyi" diye konuştu. 

"İhracatın daha da artması lazım" 

Türkiye’nin, bal üretiminde dünyadaki ikinci sırada olduğunu ancak pazarlama konusunda yeterli seviyeye ulaşamadığına dikkat çeken Pakdemirli, "Bundan sonrasında biz bu işi nasıl pazarlarız? Coğrafi işareti nasıl öne çıkartırız? Yerel ürünleri nasıl öne çıkartırız? Nasıl pazarlamamızı ve ihracatımızı arttırırız konusunda uğraşmamız lazım. Çünkü, dünyadaki en büyük ikinci üretici olarak hala istediğimiz anlamda istediğimiz yerde değiliz. Yapmış olduğumuz ihracat, henüz daha 7 bin ton civarında. Dünyada biz bu işten daha fazla pay almalıyız. Ordu ilimiz daha fazla pay almalı çünkü gerçekten hem yapılan çalışmalar itibari ile hem de balın kalitesi ile Ordu çok önemli bir noktada. İnşallah bu yeni dönemde çok değerli başkanımızla birlikte yerel anlamda bazı çalışmalar yürüteceğiz. Arıcılık, bal üretimi, arıcılık üretimi daha iyi bir noktada olması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" dedi. 
Konuşmanın ardından Bakan Pakdemirli’ye çeşitli hediyeler takdim edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.