Bakan Pekcan'dan ihracat açıklaması!

Bakan Pekcan'dan ihracat açıklaması!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, açıklamalarda bulundu. 

 Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Diyarbakır’ın başta sanayi olmak üzere tüm bu alanlarda potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu, ama potansiyelin altında faaliyet gösterdiğini değerlendiriyorum. İnşallah birlikte çalışarak bu potansiyeli daha iyi realize edeceğiz” dedi.

Diyarbakır’ın geçen yıl 200 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini anlatan Bakan Pekcan, bu rakamın Diyarbakır’ın potansiyelinin çok altında olduğunu dile getirdi. Pekcan, Diyarbakır’a geçen yıl 2.4 milyon lira tutarında ihracat desteği sağlandığına işaret ederek, Diyarbakır’da Ticaret Bakanlığının desteğiyle devam eden halen iki Ur-Ge projesinin olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

İhracata İlk Adım Programı

İhracatı ülke geneline yaymak ve iller arasındaki ihracat farklılıklarını en aza indirmek amacıyla 81 İlde İhracata İlk Adım Programı'nı başlattıklarını da belirten Bakan Pekcan, bu kapsamda 76 ilde 15 bin 770, Diyarbakır’da da 771 potansiyel ihracatçı firma tespit ettiklerini bildirdi. Bakan Pekcan, potansiyel ihracatçı firmalarla 6 ay süreyle birebir çalışarak onlara mentörlük vereceklerini ve KOBİ’lerin, küçük işletmelerin, kooperatiflerin ihracat yapmasını destekleyeceklerini söyledi. Bakan Pekcan, Ticaret Bakanlığının ve bağlı kuruluşlarının her zaman Diyarbakır iş dünyasının yanında olduğunu, Diyarbakır’ın iç ve dış ticarette çok daha iyi bir konuma sahip olması için Bakanlık desteklerinden daha iyi faydalanılmasını beklediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.