Bakan Resti Çekti: Bundan Sonra...

Bakan Resti Çekti: Bundan Sonra...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan çok sert çıkış...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yurtdışındaki terör örgütü üyelerinin Türkiye'ye iade edilmemelerine yönelik sert tepki göstererek, Türkiye'nin kanıt göndermediğinin söylendiğini ancak Türkiye'nin gönderdiği kanıtlara bakılmadığını söyledi. 

Bunda sonra...

Yozgat Valiliği'nde gazetecilerin cevaplarını yanıtlayan Bozdağ, suçluların iadesine yönelik Türkiye'nin tavrının da değişeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Tabi bunları da aramızdaki iade anlaşmaları çerçevesinde talep ettik. Bir hukuk var, bu hukuka uygun talep ettik. Fakat Almanya özelinde baktığımızda bugüne kadar terör eylemlerine karışmış olan kişilerle ilgili bir iade gerçekleştirmedi. Hükümlü nakillerinde bir olumlu gelişme var ama yargılama süreçlerinde bir iade maalesef yapmadı. Aksine Almanya'nın Adalet Bakanı ve diğer bazı yetkilileri Türkiye aleyhinde faaliyet gösteren teröristlerin iade edilmeyeceğine dair açıklamalar yaptılar." Bozdağ, Türkiye'de hapis cezası almış, yargılaması süren bazı kişilerin Almanya Cumhurbaşkanının sarayda ağırladığını, Almanya Adelet Bakanının da davet ederek konuşma yaptırdığını anımsatarak, "Bütün bunlar gösteriyor ki Almanya, Türkiye'nin iade taleplerine olumlu bakmamaktadır... Bu gerçeklikler karşısında biz somut verilere bakacağız. Bundan sonra Almanya, başka ülkeler Türkiye'ye karşı suçluların iadesi konusunda aramızdaki uluslararası sözleşmelere uygun hareket ettikleri sürece biz de aynı muameleyi yapacağız ama Türkiye'ye karşı suçluların iadesi konusunda gereken hassasiyet gösterilmediği taktirde Türkiye de aynı ile mukabele etmeye devam edecektir. Mütekabiliyet ilkesi suçluların iadesinde de aynen uygulanacaktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.