Bakan Selçuk İzmir’de İncelemelerde Bulundu

Bakan Selçuk İzmir’de İncelemelerde Bulundu

Bakan Selçuk, İzmir’de yaşanan 6,9'luk depremin ardından bölgede incelemelerde bulundu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Salonunda yapılan toplantıya Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un yanı sıra Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ve beraberindeki heyet katıldı. Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürleri hazır bulundu.

dda80795-5136-4e09-8057-d4069bb9330d.jpg

“Kısa Sürede Organize Olarak İzmir’in Her Köşesine Ulaştık”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi; “İzmir’de yaşanan depremin ardından ivedilikle ilçelerimizle koordineli olarak çalışmalarımızı başlattık. Çok kısa sürede organize olup en ücra köylerimizden beldelerimize kadar ulaşarak bilgi aldık. Şükürler olsun ki okullarımızda deprem esnasında burnu bile kanayan bir öğrencimiz, öğretmenimiz ve idarecimiz bulunmamaktadır. Bugün burada yaraların sarılması noktasında sayın bakanımızın bizlerle birlikte olması bize güç verdi. Milli eğitim ailesi olarak İzmir’de bakanımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sayın bakanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

497389d7-1567-4c24-ba88-4a19bfede46f.jpg

“Doğal Afetlere Karşı Hazırlığımız ve Eğitimlerimiz Boşa Gitmedi”

Geçmiş olsun dilekleri ile konuşmasına başlayan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk şunları kaydetti: “Ben milli eğitim bakanlığı adına sizlere teşekkür ediyorum. Bu süreçleri yönetmek sanıldığı kadar kolay değildir. Haberleşmeyi sağlamak, irtibatı kesmemek, tedbirleri almak ve yapılan çalışmaları değerlendirmek bunların hepsi çok önemli süreçlerdir. Bilhassa okul müdürlerimizin her bir okulu, tek tek inceleyerek iletişim ağı kurması ilçe ve il yöneticilerimize bunları arz etmesi, durum hakkında derhal cevap verebilmesi çok önemli.

Milli Eğitim Bakanlığının doğal afetler ve benzeri durumlarla ilgili olarak yaptığı çalışmalara ve eğitimlere değinen Selçuk, “Bu konuda edindiğimiz bilgilerin, yaptığımız çalışmaların ve eğitimlerin boşa gitmediğini görüyoruz. Kamera kayıtları gösteriyor ki deprem anında, okullarda bulunan öğrencilerimiz, öğretmenler ve okul müdürleri eşliğinde güvenle tahliye edilmiş.” dedi.

Yaşanan olağanüstü gelişmelerde eğitimcilerin liderlik vasfına atıfta bulunan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk şunları söyledi: “Bu tür felaketler dünyanın her yerinde gerçekleşiyor. Bu süreçte eğitimciler, toplumda motivasyonu artırarak, iyimserliği yayarak önemli bir vazife üstleniyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her türlü ihtiyacın karşılanmasına yönelik çalışmalar hiç vakit kaybetmeden hayata geçirildi.”

Konuşmasında İzmir’in eğitimdeki misyonuna da değinen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, “İzmir bizim için öncü bir şehir. İzmir, özel ve güçlü bir şehir, birikimi yüksek olan bir şehir. İnovasyon, projeler ve yeni atılımlar burada oluşmalı.” sözlerini kaydetti. 

ce919527-05e9-45ce-8a61-905cbba9a450.jpg

“Öğretmenlerimizin Emeğine Saygı Duyuyoruz”

Pandemi sürecinde uzaktan eğitim çalışmalarını da değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Salgın sürecinde okul müdürleri başta olmak üzere öğretmenler adım adım sahayı kontrol ederek süreci iyi yönettiler. Öğretmenlerimizin emeğine büyük saygı duyuyoruz. Bu dönemde uzaktan eğitim platformumuz EBA ile dünya birincisi olduk. Yapay zekâ programları kullanan çağrı merkezimiz dünya ikinciliği aldı. PISA sınavlarında sıralamamız yükseldi. Çocuklarımız bize emanet, biz ödevimizi en iyi şekilde yapalım.” dedi.

Toplantının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA birimini ziyaret eden Bakan Selçuk,  müdürlük bünyesinde hayata geçirilen öğrenci, öğretmen ve velilere her konuda danışmanlık hizmeti veren ‘Danişmem’ çalışmasını yerinde inceledi. ‘Danişmem’ projesinin çok kapsamlı bir çalışma olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Selçuk, projenin sadece yerel değil ulusal ölçekte kullanılması geren bir alt yapı olduğunu da sözlerine ekledi.

2d26c7a9-9da3-4ddf-a37b-ee3eea1d1bd0.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.