Bakan Selçuk'tan flaş eğitim açıklaması! 4 Ocak'ta okullar açılacak mı?

Bakan Selçuk'tan flaş eğitim açıklaması! 4 Ocak'ta okullar açılacak mı?

Bakan Selçuk, eğitim sürecinde yaşanan son gelişmeler, uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim ve okullardaki sınav süreçleriyle ilgili canlı yayında son dakika açıklamalarında bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nda okullarla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yüz yüze eğitim 4 ocakta açılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullardaki son durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

YÜZ YÜZE EĞİTİM 4 OCAK'TA AÇILACAK MI?

Bu değerlendirmeyi ilgili kurumlarla yapıyoruz. Anasınıfından lise sona kadar her bir öğrencimizi günlük olarak takip edebiliyoruz. Önümüzdeki hafta kabine toplantısında değerlendirilecek. Bu tür kararları almak tamamen veriye bakmak gerekliliği doğuruyor. Sadece sayılarla ilgili de değil toplumsal davranışla ilgili farklı parametrelerle ilgili. Sadece vaka sayısına bakarak okulların açılıp açılmamasına karar verilmiyor. 4 Ocak bizim için umut vaad eden bir tarih açıklamasında ifade etmek istediğim, okulların bir an önce açıklaması yönünde bir talebim var. Tüm bunlara baktığımda 4 Ocak iyimser bir tahmin. 

YARIYIL TATİLİ ÖNE ALINACAK MI, SINAVLAR NASIL OLACAK ?

Yarıyıl tatilini öne almak senaryolar arasında bulunuyor.  Salgının seyrine bağlı olarak gruplara ayırarak sınavlar yapılabilir. Ya da iş takviminde değişiklik yapılabilir. Biz 22 Ocak'ta çocukların eline basılı karne vermek istiyoruz. En az bir sınavı yüz yüze yapmak istiyoruz. En az bir sınavı yüz yüze yapmak istiyoruz.

ÖĞRETMENLER NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Öğretmenlerin bir an önce aşılanması için çalışma sürüyor. 

500 BİN TABLET PROJESİ

150 bin tablet dağıtıldı, Ocak'ta 500 bin hedefi var. Dağıtılan tabletlerle internet desteği de veriliyor. 

EBA'YA ERİŞİM SIKINTISI YAŞANIR MI?

Mart ayından bu yana sadece bir kere sıkıntı yaşandı. Anaokulu ve kreşlerin durumuna ilişkin bir değerlendirme, önümüzdeki hafta Kabine toplantısında değerlendirilecek. 

LGS VE YKS MÜFREDATI

EBA'nın içeriği gelişti, şu an yeterince kaynak var. Müfredatın tümünden sorumlu olmak bize gelen tavsiyeler arasında. Bu karar bürokratik değil, eğitimcilerin ortak görüşü. Bizim nisan, mayıs aylarında telafi eğitimimiz oldu. Önümüzdeki 2 yıl için bir telafi eğitim planımız var. 

ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

İmkan ve mümkün arasındaki ilişki ile alakalı. Gençlerin umutları bizim için çok değerli. İmkanlar el verdikçe daha çok atama için çalışıyoruz. Bu kurumlar arası bir konu aslında sadece Milli Eğitim Bakanlığında değil.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.