Bakan Şimşek'ten 'TÜİK' yorumu

Bakan Şimşek'ten 'TÜİK' yorumu

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: "Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak."

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in enflasyon verilerine iişikin bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyonun düşmeye başlayacağına dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şimşek, TÜİK'in temmuz ayına ilişkin verilerde yıllık enflasyonu yüzde 47,83 olarak açıklamasının piyasa beklentileriyle uyumlu olduğunu belirtti.

mehmet-simsek-aa-2056102.jpg

Şimşek şunları aktardı; "Mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyon Temmuz’da yıllık yüzde 47,8 ile piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti. Dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecindeyiz. Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak. Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz. Politikalarımızın temel amacı orta vadede enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmektir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.