Bakan Soylu: Patlamayla ilgili terör bağlantısı göremedik

Bakan Soylu: Patlamayla ilgili terör bağlantısı göremedik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kadıköy’deki evde meydana gelen patlamayla ilgili yaptığımız bütün çalışmalarda bir terör bağlantısı göremedik. Soruşturma başsavcılık tarafından yürütülüyor. Dün gece itibarıyla konuyla ilgili 30 kişinin ifadesi alındı”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kadıköy’deki evde meydana gelen patlamayla ilgili yaptığımız bütün çalışmalarda bir terör bağlantısı göremedik. Soruşturma başsavcılık tarafından yürütülüyor. Dün gece itibarıyla konuyla ilgili 30 kişinin ifadesi alındı” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde ‘polis intiharları’ konulu basın toplantısı düzenledi. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, polislere yönelik provokatif saldırıların kasıtlı olarak yapıldığını belirterek, "Son zamanlarda emniyet teşkilatı içinde zaman zaman gerçekleşen intihar vakaları ile ilgili bağlamından koparılmış yorumlarla yeni bir gündem oluşturma çabasına şahit oluyoruz. FETÖ çıkartıyor; çünkü yıllarca polis teşkilatına, yargıya elini sokup, orayı istediği gibi manipüle etmek için bir çabası oldu. 15 Temmuz’dan sonra bu tamamen elinden alınınca yapmak istediği ‘acaba iftira üzerinden ve birtakım olaylar üzerinden bunu sağlayabilir miyim’. Peki bunun yandaşları kimler. Bazı sol müptezeller, FETÖ’cü müptezeller, terör örgütü mensupları. Senaryo net ve açık. En son olarak da intiharlarla ilgili. Hedef çok nettir, Türkiye’nin huzur ve güvenini temin etmeye çalışan polis teşkilatını yıpratmak, fitne oluşturmak” dedi.

“YÜKSEK BİR İNTİHAR SAYISINI GÖRÜNCE ÜÇ AYRI ÇALIŞMA HAZIRLATTIK”

Polis intiharlarını engellemeye yönelik 2016 yılından itibaren çalışma başlattıklarını aktaran Bakan Soylu, “Yapmaya çalıştığı çok açık ve nettir. Polis intiharları meselesinde de FETÖ tarafından başlayan ve hakikaten hepimizi üzen bir olayı farklı bir noktaya çekmek için çabayı görüyorum. 2016 yılında da bakanlığa geldiğimizde bu olaylarla karşı karşıyaydık. 2016 yılından itibaren bu olayı görünce normal vatandaşımızın intihar sayısından daha yüksek bir intihar sayısını görünce üç ayrı çalışma hazırlattık. Şu anda 11 aydır yürüyen bir bilim kurulu da oluşturduk ve çalışmayı sürekli olarak yapıyoruz. Biz bir aileyiz, polis ailesi. Elbette ki ailenin kendi adına yaşadığı heyecanlar, sorunlar, mutluluklar, iyi, sıkıntılı günler olacaktır. Biz bu ailenin sadece ‘işinden istifade edelim, görevlerini yapsınlar sonrasına karışmayalım’ şeklinde bir yaklaşımımız olamaz” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.