Bakan Soylu: Şerefsiz Kravat Takmış Takım Elbise Giyimiş

Bakan Soylu: Şerefsiz Kravat Takmış Takım Elbise Giyimiş

O teröristin kimliği ortaya çıktı

Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün öldürülerek şehit edildiği saldırıyı planlayan teröristin kimliğinin Kurtay kod adlı bölücü terör örgütü PKK üyesi Ümran Cengiz olduğu ortaya çıktı. Teröristin Mardin'in Kızıltepe ilçesinde oturduğu ve güvenlik güçleri tarafından yakalanmamak için takım elbise ve kravat giyerek ortalıkta gezdiği ortaya çıktı!

5 gözaltı!

Güvenlik güçleri tarafından düzenlenen başarılı bir operasyonla beraber 2 terörist ve teröristlere yardım ve yataklıkta bulunduğu belirlenen 5 kişiyi gözaltına aldı. Teröristleri bir süredir polis tarafından takip edildiği ve yeni bir terör eylemi hazırlığı içinde oldukları belirtildi.

5 teröristin emniyette sorguları devam ederken gözaltına alınan teröristlerden birinin terör örgütütnün GAP-Ruha sorumlusu Kurtay kod adlı militanı olduğu ortaya çıktı. 

Söz konusu teröristin Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde adliye lojmanlarına yönelik düzenlenen terör saldırısını planlayan isim olduğu öğrenildi. Daha önce saldırıyı düzenleyen terörist Firaz Bagok'un yine Ümran Cengiz tarafından görevlendirildiği kaydedildi. Terörist Ümran Cengiz'in Kızıltepe'de yaşamaya devam ettiği ve tanınmamak için kravat takıp takım elbise giydiği ortaya çıktı.

Bakan Soylu'dan sert açıklama

Söz konusu terörist hakkında Bakan Süleyman Soylu Twitter hesabından açıklama yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Muhammet Fatih Safitürk, sana borcumuzu ödeyemeyiz. Ancak bil ki katliamını planlayanı aldık, elimizde... Sağ olun arkadaşlar. Bu sabah birisini yakaladık. Şerefsiz, kravat giyinmiş, takım elbise giyinmiş. Evlatlar, bu son Viranşehir patlaması var ya, o Viranşehir patlamasının o planını yapanı aynı zamanda da o bizim Muhammet Fatih Safitürk evladımız var ya sizin de evladınız, onun katlini planlayanı bu sabah böyle alıverdiler"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.