Bakan Soylu: Vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar

Bakan Soylu: Vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar

Esenyurt’ta şiddetli yağış sonrası su basan ev ve iş yerlerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar. Hemen ilk etapta evleri su basanlara 5’er bin lira, iş yerlerine 10 bin lira nakit verilecek" dedi

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde etkili olan şiddetli yağışla beraber dere taşmış, birçok ev ve iş yerini su basmıştı. Bölgede yürütülen çalışmaları yerinde takip edip incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Vatandaşlarımızı dinledik. Meselenin hikayesine de hep beraber tekrar bir değerlendirme fırsatına sahip olduk. Bir daha burada su basmamasını teminen ne yapılabilir bu konuda bir çalışmada da yapılacak. Yapılanlar var, yapılanları değerlendirdik. Evleri ve iş yerleri su basan vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar. Hemen ilk etapta evleri su basanlara 5'er bin TL'lik, iş yerlerini su basanlara da 10 bin liralık hemen kendilerine nakit olarak elden verilecek.

4896336.jpg

Allah'a hamdolsun bir can kaybımız yok. Önemli olan o çünkü. Ama burada yapılması gereken işler var. Onlar da Büyükşehir Belediyesi ile değerlendirildi ve yakın bir zamanda o da yapılıp sona erecek. Arkadaşlar hasar tespitlerini bu gece yarısına kadar yapıp bitirecekler. Vatandaşımızın burada karşı karşıya kalmış olduğu bu mağduriyette en azından maddi mağduriyeti çözebilmek için gerekli yardımlar, destekler ortaya konulacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.