Bakan Soylu'dan Erken Emeklilik Açıklaması

Bakan Soylu'dan Erken Emeklilik Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'dan erken emeklilik açıklaması

Erken emekliliğe dair açıklama yapan Süleyman Soylu, erken emekliliğin getirilmesi durumunda sistemin sürdürülebilir kılınamayacağını ifade ederek, devletin yapamayacağı bir şey için umut vermemesi gerektiğini söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarının kamuda görevlendirilmesi ve mesleki yeterlilik başlıklarına dair düzenlediği basın toplantısının ardından basın mensuplarının cevaplarını yanıtladı. 

Erken emeklilik

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili soruyu cevaplaya Bakan, böyle bir düzenleme yapılmasıyla beraber, 1 milyon 700 bin kişinin emekli edilmesi gerektiğini söyleyerek, devletin böyle bir gücü olmadığını ifade etmek istediğini ifade etti. Soylu ayrıca aktif pasif oranını artırmak yerine erken emekliliğin önünün açılmasıyla beraber Cumhuriyet tarihinin en düşük oranına getirilmiş olacağını söyledi. Emeklilikte yaşa takılanların sayısını 7 milyon 100 bin kişi olduğunu da söyleyen Bakan erken emekliliği getirmek istediklerini ancak dünyanın hiçbir ülkesinde bunun olmadığını aksine çoğu ülkeninin emeklilik yaşını 67-70'e çıkardığını ifade etti. Bakan ayrıca bir devletin yapamayacağı bir konuda söz vermemesi gerektiğini söyledi.

Şehidin Vietnamlı Eşi Soruldu

Geçen yıl terörist saldırısında şehit olan polis memuru Tansu Aydın'ı soran bir gazetecinin sorusuna cevap veren Bakan, Vietnamlı kadının 5434 sayılı kanunun buna engel olduğunu söyleyerek, söz konusu kadının Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapıldığını ifade etti. Soylu ayrıca şehidin anne ve babasıyla, ilk eşi ile çocuğuyla görüştüklerini aktarara, ortada ömaaş alan bir çocuk olduğunu söyleyerek, değerlendirmelerin ardından şehidin 2. eşine maaş bağlanıp bağlanmayacağını belli olacağını belirtti.

Engelli atamaları...

Bakan Süleyman Soylu, her yıl gerçekleştirilen engelli atamaları konusunda bu yıl değişiklik olmayacağını belirterek, lise ve üstü öğretim kurumlarından mezun olan vatandaşların Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın gerçekleştirildiğini, ilkokul ve ortaokul seviyesinin başvurularının ise 3-16 mayıs 2016 tarihinde kayda alındığını belirtti. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.