Bakan Soylu'dan flaş kayyum açıklaması! 'Cezalar artabilir'

Bakan Soylu'dan flaş kayyum açıklaması! 'Cezalar artabilir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hafta içi gazetecilerin "Ekrem İmamoğlu'nu görevden alıp yerine kayyum atayacağınız söyleniyor” sorusuna “Pazar sabahı açıklayacağım" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özel bir kanalda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

-Kadın cinayetlerinde 2019'da bir artış söz konusu oldu.

ABD ile ortak kara devriyesi

-Türkiye son yıllarda özel bir sorumluluk hissetiği bir rolü üstleniyor. Tarihsel ve komşu sorumluluğunu yerine getiriyor. Burada işimizin kolay olmadığını söylemeliyiz. Bu coğrafyanın tam ortasındayız. Türkiye burada pasif bir durumda olmadı şimdiye kadar. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde. Adımlar attı.

-Dünyada kendini gösterdi ve belli etti. ABD kendi askerleriyle bizim askerlerimizin birlikte devriye yapmasını kabul ettiyse bu Türkiye'nin başarısıdır. Türkiye burada hiç geri adım atmadı. Bunu insanlık adın atıyor.

-Bizi gemiye yaklaştırmıyoruz. O eylemin sert olmasının nedeni 'biz diğer ülkeler gibi düşünmüyoruz, insanlığı düşünmüyoruz' demektir.

Avrupa'nın teröre bakışı

Avrupa'dan bizim adli olaylarda iade taleplerimize verilen karşılık yüzde 85 civarında ama terörle ilgili iade taleplerine verilen karşılık yüzde 3 civarında. Maalesef Avrupa'nın bu tutumu ikili ilişkilere zarar vermektedir. Sürecin nedeni Avrupa'daki samimiyet eksikliği. Almanya'da son 2-3 yıldır PKK konusunda olumlu bir tutum var ama FETÖ'cüler konusunda aynı şeyi söylemek mümkün değil. 

Avrupa'ya kaçan FETÖ'cüler

Yurt dışından bir teröristin bile getirebilmesi bile Türkiye'nin gücünü gösterir. Türkiye bu konuda çok önemli adımlar atıyor. İğneyle kuyu kazdığımızı bilmenizi isterim.

FETÖ ve terörle mücadele

Çok zor bir coğrafyada mücadele ediyoruz. Son dönemde ciddi bir terör olayı olmadı. Güvenlik birimlerimiz FETÖ'den arınınca terörle mücadelemizde daha sağlam adımlar atabildik. 

Yerli silahlarımız terörle mücadeleyi ilerletti. Güvenlik güçlerimizin öz güvenini arttırdı. Teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz. Bir saniye yüz bin fotoğraf tarayabiliyor ekiplerimiz. Geçen yıl 361 olay engellemişiz, bu yıl bu sayı 182'ye ulaşmış durumda. Daha dün 5 kilo TNT patlayıcı ele geçirildi.

Teröristlerin stratejileri

Bizi izleyenler bilsinler; DEAŞ'ın da PYD'nin de patronu aynıdır. Hem PKK'ya hem DEAŞ'a gelen talimatlar aynı. Burada hedefin Türkiye olduğu apaçık ortadır. İlk kez terörle mücadele tarihinde, tüm güvenlik kuvvetlerimiz hep birlikte bir bütün gibi çalışan bir yapıyla hareket ediyor. İçişleri Bakanlığı, MİT ve TSK koordinasyon halinde çalışmakta. 

Tunceli'de 65 tane terörist kaldı

Ben dün Tunceli'deydim. Bundan bir iki yıl öncesine kadar Aliboğazı'na, Pülümür Deresi'ne girmek mümkün değildi. Yaptığımız mücadelelerle bölgeyi büyük oranda terörden arındırdık. Tunceli'de şuanda dağlarda 65 tane terörist var. Bunun 13 tanesi TİKKO, 52 tanesi de PKK'lı. 

ABD'nin seyahat uyarısı

Benim gördüğüm ABD'nin bize son 3 yılda verdiği bilgilerde ciddi bir katkı sağlanmadı. 

Belediyelere atanan kayyumlar

Bu işin doğrusu geçici görevlendirilen belediye başkanları. Kayyum başkan değil burada geçici olarak vekil atanması söz konusu. Yasalarda bu kanun net bir şekilde belirtilmiştir. Teröre bulaşan belediye başkanlarına yapılan işlemlerin hepsi anayasaya uygun. Önceki davalarda 237 yıl 237 ay hapis cezası verildi. Bir kişinin seçilmiş olması istediğini yapabilme özgürlüğünü getirmez. Bir belediye başkanı teröre bulaştığında, yolsuzluk yaptığında seçildikleri için işlem yapmayalım mı? Görevden alınan başkanlarla ilgili mahkemeler sürüyor, cezalar artabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.