Bakan Soylu'dan flaş terör örgütü açıklaması! 

Bakan Soylu'dan flaş terör örgütü açıklaması! 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Eğitim Yayın Daire Başkanlığı'nda düzenlenen 106. Dönem Kaymakamlık Kursu açılışında açıklamalarda bulundu

Türkiye’nin gündeminin eskiden bu kadar derinlikli olmadığını savunan Bakan Soylu, “Tek ciddi gündemimiz enflasyondu” dedi. Batı'nın Türkiye'nin kendi gücünün farkına varmasından rahatsız olduğunu savunarak konuşmasına başlayan Soylu, bu değişimin durmadığını, Ortadoğu'da, göç, terör meselesinde, sürekli olarak yeni gelişmelerle, pozisyon veya tedbir alınıp gereken yeni adımların atılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin depremler, çığ felaketleri yaşadığını, virüs salgını gibi daha önce hiç tecrübe edilmeyen bir tehdit türüyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Soylu, şöyle konuştu:

"Aslında 2 yıl, devletler için çok uzun bir zaman dilimi değildir. Ancak, bizim gibi bir coğrafyada yaşıyorsanız ve bir iddianız varsa, mesela yaşam standardınızı kendiniz belirlemek istiyorsanız, yönetilmek istemiyorsanız, kendi inancınızı yaşamak istiyorsanız, elbette ki yoğun bir gündeminiz olur ve o zaman 2 yıllık süre, uzun bir süredir. Oysa eskiden böyle yapmıyorduk. Başkalarının belirlediği standartlarda yaşıyorduk ve gündemimiz bu kadar derinlikli değildi. Hatırlayanınız var mıdır bilemiyorum, tek ciddi gündemimiz enflasyondu. Bizi enflasyonla yatırıp enflasyonla kaldırırlardı. Onu da çözüm odaklı tartışamazdık. Sadece şikayet ettirirlerdi. Gazetelerde, televizyon skeçlerinde şikayet ettirirler, siyaseti bu yolla itibarsızlaştırırlar ama çözümü tartıştırmazlardı. Türkiye'nin geri kalmışlığını dile getirmek serbest ama nasıl ilerleneceğini gündem yapmak zımnen yasaktı, örtülü şekilde engelleniyordu."

Soylu, hamle yapmak isteyenlerin, 28 Şubat'ta olduğu gibi hemen irtica benzeri suni tartışmalarla bir şekilde susturulduğunu söyleyerek, "Yani, eğer gündeminizi kendiniz belirlerseniz, hele ki bu coğrafyada hedefleriniz, inancınız uğruna yaşamak isterseniz, elbette ki daha derin bir gündemle karşılaşırsınız" dedi.

‘BUNLARIN KAYMAKAMLIKLA NE İLGİSİ VAR?’

"Bütün bunların kaymakamlıkla ne ilgisi var?" diye soran Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok ilgisi var çünkü, uğraştığınız işlerin ciddiyeti, derinliği, sizin doğru yolda olup olmadığınızı gösterir. Türkiye'nin bugün şehir hastaneleriyle ortaya koyduğu hizmet standardı, Türkiye'nin terörle mücadelesi, FETÖ ile mücadelesi, uyuşturucuyla mücadelesi, 15 Temmuz'da verdiği demokrasi mücadelesi, Türkiye'nin İHA yapması, helikopter yapması, göçü yönetmesi, uluslararasi camiada yazılım üreten önemli ülkelerden biri olması, bir Ortadoğu politikası üretebilmesi, orada etkili olması, bir Libya politikası üretebilmesi ve Libya meselesinde net şekilde küresel politikaya gol atması... Bütün bunlar, Türkiye'nin artık 'uğraştırılan' değil, büyük işlerle uğraşan bir ülke olduğunun göstergesidir. Bunlar sadece zamanın getirdiği sıradan işler değildir. Bunların hepsi, bu ülkenin vizyonuyla ilgilidir. 20'nci yüzyıl Türkiye'sinin geride kaldığının, 21'inci yüzyıl Türkiyesi'nin meselelere çok başka baktığının göstergesidir. Ve sizlerin, 21'inci yüzyılın kaymakamları olarak bu vizyonu doğru kavramanız çok önemli. Sizden beklentileri doğru kavrayabilmeniz için önemli."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.