Bakan Suat Kılıç'tan Futbol Saldırılarına Açıklama

Bakan Suat Kılıç'tan Futbol Saldırılarına Açıklama

Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç, son günlerde arka arkaya patlak veren Amedsporlu yöneticilerin linç girişimi ve Trabzonspor'da sahaya atlayarak hakemi tartaklayan holiganlar hakkında açıklama yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara'da oynanan Ankaragücü ve Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında yaşanan olaylara ve Trabzonspor Fenerbahçe karşılaşmasında hakemin tartaklanmasına dair açıklama yaptı.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup karşılaşmaları çerçevesinde pazar günü oynanan Ankaragücü Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında Amedsporlu yöneticilerin darp edilmesi tüm ülkeyi sarsmıştı. İlk yarı 1-0 önde olan Ankaragücü'nün ikinci yarı 2-1 geriye düşmesinin ardından protokol tribünü karışmış, ellerindeki demir çubuklarla protokol tribününü basan bir grup holigan darp ettiği Amedsporlu  yöneticiler arasından Hadi Mızrak'ı 2 metre yüksekten betonun üzerine atmıştı. Amedsporlu yöneticilerin şikayetçi olmasının ardından emniyet harekete geçerek olaya karıştığı belirlenen 10 kişiden 6'sını gözaltına aldığını ve 4'ünün arandığını açıkladı.

Avni Aker'de oynanan karşılaşmada ise Trabzonsporlu bir holigan tribünlerden atlayarak çizgi hakemi Volkan Bayarslan'ı tartaklamıştı. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara'da Amedsporlu yöneticilere saldıran kişilerden 6'sının gözaltına alındığını teyit ederek, adli makamların soruşturmaları devam ettirdiğini açıkladı. Bakan, şiddeti hiçbir şekilde tasvip etmediklerini vurgulayarak, özellikle bir takımın yöneticilerine yapılan linç girişiminin tasvip edilmesinin hiçbir şekilde mümkün olmadığını ifade etti. Hiç kimsenin konuyla ilgili farklı düşüncelere sahip olmadığını belirten Bakan, olayın bazı siyasiler tarafından farklı yerlere çekilmemesi gerektiğini, yargının yaptığı çalışmanın ortada olduğunu açıkladı.

suat-kilic-3

İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığını belirten Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın müfettişlerinin konuyla ilgili araştırmayı yapacağını belirterek, bu tarz olayların tekrar yaşanmaması gerektiğini temenni ettiğini dile getirdi.

Saldırganın Trabzonspor'u temsil etmediğini söyledi

Sahaya bir holiganın girmesinin futbolda yeri olmadığını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı, Trabzonspor'un bu tarz konularla anılmasının kendilerini üzdüğünü söyleyerek, Trabzon'un bunu hak etmediğinin altını çizdi. Şehrin misafirperver olduğunu ve ülkenin en önemli şehirlerinden olduğunu söyleyen Bakan, Trabzonspor'un Türk futbolu ve sporunda büyük başarıları olduğunu söyleyerek hakemi tartaklayan kişinin Trabzon'u ve Trabzonspor'u temsil etmediğini ifade etti. Avni Aker Stadyumu'nda yaşanan olaylardan sonra İçişleri ve Adalet Bakanlığı'yla görüşme yaptığını belirten Suat Kılıç, İçişleri Bakanlığı'nın müfettişleri görevlendirdiğini belirterek, holiganın sahaya nasıl girdiğinin araştırılacağını söyledi.

suat-kilic-4

Holiganlar kulüplerini temsil etmiyorlar ama kulüplerine zarar veriyorlar

Yaşanan olayların çok kötü olduğunu ve sporda yeri olmadığını açıklayan Bakan, medyanın olaylara karşı sağduyu ve sakinlik göstermesi gerektiğini söyleyerek, futbol karşılaşmalarında ceza alan seyirciler olduğunu söyledi.

Ceza alan kişilerin yasada geçen en şiddetli şekilde cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Suat Kılıç, bu kişilerin kulüplerine zarar verdiğini söyleyerek, holiganların kulübü temsil etmediğini ancak kulübe büyük zarar verdiklerini belirtti. Bakan ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili çalışmalar gerçekleştirdiğini söyleyerek, bu tarz olayların yeşil sahada önüne geçilmesi için çalışma yapıldığının sinyalini verdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.