Bakan Tekin İzmir Büyükşehir'i işaret etti: İzmir'de yaşadığımız problemler var

Bakan Tekin İzmir Büyükşehir'i işaret etti: İzmir'de yaşadığımız problemler var

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim öğretim sürecinde bazı belediyelerin kendilerine zorluk çıkarttığını söyleyerek Eskişehir ve İzmir’i buna örnek gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sivas'ta İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tekin; eğitim öğretim sürecinde birçok belediyeden destek gördüklerine, bazı belediyelerin ise kendilerine zorluk çıkarttığına değinerek Eskişehir ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni işaret etti.

Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak illerde ihtiyaç duyulan yerlerde okul yapmak için bütçeden pay alıyoruz ama birçok yerde belediye başkanlarımızın bize destek olduğunu görüp mutlu oluyoruz. Bazı belediyelerle de bu konuda problem yaşıyoruz. Okul yapacağız, yatırım bütçemiz var, arsa üretemiyoruz. Arsa üretiyoruz imar, iskan gibi yerel yönetimlerden kaynaklanan problemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Okullarımızın belediyeler tarafından yapılması gereken giderlerinin bizden istenen rakamların çok yüksek olduğu belediyelerle karşı karşıya kalıyoruz. En son Eskişehir ve İzmir’de yaşadığımız problemler var. Tüm bunları göz önünde bulundurarak söylüyorum. Eğitim ve öğretim süreci yerel yönetiminden velisine. İş adamından hayırseverine. STK’lardan kamu kurumlarına kadar hep beraber destek olmamız gereken bir süreç. Yerel yönetim seçimleri de yaklaşıyor. Ben aday olan arkadaşlara eğitim ve öğretim süreciyle ilgili projelerini de paylaşmaları ve sürece destek olmalarını istiyorum."

aw113352-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.