Bakan Tüfenkci yeni sistemi duyurdu!

Bakan Tüfenkci yeni sistemi duyurdu!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Herkes T.C. kimlik numarası ile Bakanlığın web sitesi ya da e-devlet sistemi üzerinden adına şirket kurulup kurulmadığını görebilecek açıklamasını yaptı.

Bakan Tüfekçi yaptığı açıklamada;

Bunu bir müjde olarak söyleyelim, yeni hayata geçirdik. Kamuoyu tarafından bilinmiyor ama özellikle kayıp nüfus cüzdanları, çalıntı kimlik bilgileriyle oluşturulan, sizin haberiniz olmadan kurulan şirketler ve bunun üzerinden faturayı hiç suçu olmayan vatandaşlarımızın çektiği dolandırıcılık şebekeleri oluşuyordu.

Vatandaşımız artık bu konuda endişe yaşamasın. Kurduğumuz yeni sistemle artık herkes T.C. kimlik numarasını Bakanlığımızın web sitesi ya da e-devlet sistemi üzerinden girerek adlarına şirket kurulup kurulmadığını veya bir şirketin ortağı olup olmadıklarını görebilecekler ve anında müdahale edebilecekler. Bu önemli bir kolaylık ve güvenlik. Biz Merkezi Sicil Sistemi'ne de entegre ederek bu yapıyı oluşturduk.

2016'da yaptıkları düzenlemeyle şirket kurulum maliyetlerini ve kurulma zamanını minimuma düşürdüklerine dikkati çeken Tüfenkci, "Önceden 3 günde gerçekleşen bir şirket kurulumu artık yarım günde yapılıyor. Notere gitme zorunluluklarını da kaldırdık. Ticaret sicilinde bütün işlemleri halledip şirketinizi kurmuş olarak gidiyorsunuz. Vergi dairesine gitmenize gerek yok. Elektronik ortamda size vergi numarası da geliyor ve öğleden önce kurup öğleden sonra işlemlerinize başlayabiliyorsunuz. Bu, müthiş bir kolaylık sağladı ve Türkiye'de şirket kurulumu sayılarını da artırdı." diye konuştu.

Kaynak: Haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.