Bakan Varank'tan flaş açıklama! Yerli otomobil 2022'de banttan inecek

Bakan Varank'tan flaş açıklama! Yerli otomobil 2022'de banttan inecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, tarihi gün hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, yerli otomobilin fiyatı hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank'ın açıklamalarından satır başları:

FİYATI NE OLACAK?

Yerli otomobilin fiyatı rekabeti olacak. Biz planlamamızı bugünden yapıyoruz. Bu aracı idame etme masraflarına baktığınızda, kullanılan enerji masrafı, servis masrafları düşecek. Hepsini topladığınızda avantajlı şartların oluştuğunu göreceksiniz

STRATEJİK KONUMU NEDENİYLE BURSA SEÇİLDİ

Türkiye otomotiv endüstrisinde çok güçlü bir ülke. 30 milyar doların üzerinde ihracat yapan bir ülke. Bunun kalbi ise Bursa ve Kocaeli. Bu yüzden Bursa Gemlik tercihimiz oldu. Askeriyemiz bize sahip olduğu önemli bir arazinin bir kısmını bize vermiş oldu. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazinin hali hazırda bulunması sebebiyle tercih oldu.

BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ ADIM ATMIŞ OLACAĞIZ

Süreci anlatayım Aralık sonunda biz Türkiye'nin otomobilini dünyaya tanıtmıştık. Ben de geldim. Tekrar araçlara yakından bakma fırsatım oldu. TOGG'un merkezine de gitmemiştim. Bu arabanın fabrikası yok nasıl üretecek diye sorulmuştu. TOGG fabrikadan, banttan indirilişine ve satışına kadar önemli bir şekilde planladı.

18 AYLIK SÜREÇTE İSTİHDAM ÇAĞRISI SÜRECEK

Hem fabrika hem de burada merkezi kurmaya başlıyoruz. O günden beri TOGG işe alımlara devam ediyor. 18 aylık süreçte fabrika inşaatı devam ettiği süreçte sona yaklaşırken de ilanlar olacaktır. 4 bin kişiye istihdam sağlanmasını bekliyoruz. 175 bin araç kapasiteli bir fabrika olacak.

İsmiyle ilgili Gürcan bilgiyi verecek. Otomotiv endüstrisinin pandemiyle değişimi hızlanacaktır. Elektrikli aracımız. SUV ve doğuştan elektrikli olacak. Biz eski teknolojiyi geride bırakıp yeni teknolojiyle yola çıkacağız.

2022'nin son çeyreğinde banttan indirilmesi planımız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.