Bakan Varank'tan flaş ihracat açıklaması!

Bakan Varank'tan flaş ihracat açıklaması!

Bakan Varank, Ankara Siteler’deki mobilya üretim merkezlerinin sıkışıklığını ve verimsizliğini gidermeyi amaçlayan Elmadağ Mobilyacılar Organize Sanayi Bölgesinin altyapı inşaatının temelini attı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Elmadağ Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) Altyapı İnşaatı Temel Atma Töreni’ne katıldı. Törende Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB Başkanı Hüseyin Taklacı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Ak Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve Ankara Valisi Vasip Şahin birer konuşma yaptı.

Bakan Varank konuşmasında, son iki haftadır Hatay’dan Bolu’ya, Edirne’den İstanbul’a, Diyarbakır’dan Sivas’a Türkiye dört bir tarafında açılışlar yaptıklarını ve temeller attıklarını dile getirerek, “Gittiğimiz her yerde, ülkemiz ve ekonomimiz adına güzel kazanımlara vatandaşlarımızla beraber şahitlik ediyoruz” diye konuştu.

Bakan Varank, iki hafta önce Hatay’da Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi’nin resmi açılışının yapıldığını hatırlatarak, “Bugün de, hiç ara vermediğimiz ‘yatırım, üretim ve istihdam’ gündemimize yeni bir mihenk taşı ekliyoruz” dedi. Bakan Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak OSB’nin altyapı çalışmalarına kredi desteği sağladıklarını, sonrasındaki tüm süreçlerde de katkı sunduklarını söyledi.

Elmadağ OSB, üretimin şehrin merkezinde kalmasından dolayı oluşan sorunları giderecek

Tamamlandığında Ankara Siteler’de sıkışık ve verimsiz halde bulunan mobilya üretim tesislerinin Elmadağ Mobilyacılar OSB’ye taşınacağını ifade eden Bakan Varank, şöyle devam etti:

“Malumunuz Siteler, 5 binin üzerindeki işletmeyle Türkiye ve Ortadoğu’nun en büyük mobilya üretim merkezlerinden bir tanesi konumunda. Ancak oradaki alt yapı ve kurulu atölyeler, şu anda sanayicimizin ihtiyaçlarını karşılayacak durumda değil. Özellikle üretimin şehrin merkezinde kalması birtakım handikapları da beraberinde getiriyor. Hammadde depolama alanlarının yetersizliği, enerji ve nakliye sorunları, teknoloji yetersizlikler aslında sanayicimizin sırtında bir yük oluşturuyor. İşte sanayicimizin sırtından bu yükü kaldırıyoruz.”

60e1760f0f2544134491361a.jpg

Elmadağ OSB tamamlandığında 5 bin kişiye istihdam oluşturacak

Elmadağ OSB’nin şehrin merkezine sıkışıp kalmış mobilyacılar için önemli bir açılım olacağına dikkati çeken Bakan Varank, “OSB’miz, doğu-batı yol aksı üzerinde bulunması, otoyola yakınlığı ve tren yolu bağlantısı ile benzersiz bir lokasyona sahip. Tamamlandığında inşallah 5 bin kişilik doğrudan istihdam oluşturacak” ifadelerine yer verdi.

“Ankara, 2020 yılında ihracatını 8 Miyar dolara yükseltmiş durumda”

Göreve geldiklerinde Ankara’nın bir bürokrasi kenti olduğunu, bugün ise başta savunma sanayi olmak üzere tüm sektörlerde önemli bir üretim merkezine dönüştüğüne işaret eden Bakan Varank, şunları söyledi:

“2002 yılında 1,5 milyar dolarlık ihracat yapabilen Ankara, 2020 yılında ihracatını 8 Miyar dolara yükseltmiş durumda. İhraç ettiği ürünlerin başında da otomotiv, kimya, havacılık ve uzay gibi yüksek teknolojili sektörler yer alıyor.

Ankara’da sanayi sektörlerinde çalışan kayıtlı istihdam, 2007’den bu yana yüzde 31 oranında artarak 220 bin kişiye ulaştı. Bu gelişmelere paralel olarak başkentimizin sınai milli hasılası da sabit fiyatlarla 3 kat artarak 100 milyar lirayı geçti.”

2009’dan bu yana mobilya sektöründeki girişim sayısı ve istihdamın neredeyse 2 kat arttığına vurgu yapan Bakan Varank, bu sürecin kendine kendine olmadığını, tesis ettikleri yatırımcı dostu iş ortamı ve sundukları cazip desteklerle olduğunu aktardı.

Bakan Varank, sanayi ve teknoloji alanında uyguladıkları sistemli politikaların, Türkiye’nin dört bir tarafında yaptıkları yatırımların semeresini vermeye başladığını belirterek, 2020 yılında Türkiye’nin Covid-19 salgınına rağmen büyümeyi başararak birçok ülkeden pozitif yönde ayrıştığını söyledi.

Sanayi sektörü kayıtlı istihdamı noktasında, 2020 yılının Nisan ayından bu yana artış kaydedildiğine vurgu yapan Bakan Varank, “İşte daha iki gün önce ABD’nin en büyük bankası olan JP Morgan bir rapor yayınladı. Felaket tellallarına inat Türkiye’nin beklenenden çok hızlı bir şekilde toparlanıp büyüyeceğini öngörüyor. Uluslararası kuruluşların bir bir teyit ettiği bu gelişmelere karşı ne hikmetse muhalefet lal olmuş durumda” dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Varank, protokol ile Elmadağ Mobilyacılar OSB’nin temelini atmak için butona bastı. Ayrıca Bakan Varank, Elmadağ Mobilyacılar OSB’nin müteahhitinden, inşaatın Aralık ayının sonunda bitmesi için söz aldı.

Törene, konuşmacıların yanı sıra Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkan Yardımcısı aynı zamanda ASO 2. OSB Başkanı Seyit Ardıç da katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.