Bakan Varank'tan flaş kredi açıklaması!

Bakan Varank'tan flaş kredi açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sapanca ilçesindeki bir otelde düzenlenen programda canlı bağlantı ile WABCO Sakarya Fren ve Kompresör Fabrikasının temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Varank, bir hususu ilk kez kamuoyuyla paylaşmak istediğini belirterek, "Dördüncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi 9 Şubat'ta İstanbul'dan hareketle başlayacak." dedi.

Bu seneki seferi, yeni kurdukları TÜBİTAK Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) koordinasyonunda yapacaklarını aktaran Varank, seferde yer ve deniz bilimleri, biyoloji, kimya, uzay ve sosyal bilimler gibi farklı alanlarda 15 proje gerçekleştirecek bilim insanlarının yer alacağını kaydetti.

"Öncü çalışmalar ezberleri de bozuyor"

Bakan Varank, kutup araştırmalarının dünyanın geçmişine olduğu kadar geleceğine de ışık tuttuğunu vurgulayarak, "Bu alanda yapılan öncü çalışmalar; farklı perspektifleri gün yüzüne çıkararak, ezberleri de bozuyor. Antarktika Bilimsel Araştırma ve Bilim Üssü Projesi kapsamında nihai hedefimiz, danışman ülke statüsüne geçerek kıtanın yönetiminde söz sahibi olabilmektir. İşte düzenlediğimiz seferler bu statüyü kazanmak için atılması gereken adımlardan biri. Bu kapsamda ayrıca farklı ülkelerle iş birliği faaliyetleri yürütüyor, nitelikli bilimsel çalışmaları da destekliyoruz" ifadelerine yer verdi.  

"100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz"

Varank, Sapanca ilçesindeki bir otelde düzenlenen WABCO Sakarya Fren ve Kompresör Fabrikasının temel atma töreninde, yaklaşık 40 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren şirketin bu yatırım kararının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Elazığ'daki deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyen Varank, yaralı vatandaşların bir an önce sağlıklarına kavuşmasını temenni etti.

Varank, felaketin ilk anlarından itibaren devlet ve milletin bir olarak bölgedeki vatandaşların yaralarını sarmaya odaklandığını dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla KOSGEB'in Acil Destek Kredisini uygulamaya aldık. Elazığ ve Malatya'da depremden zarar gören işletmelerimize 100 bin liraya kadar faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi vereceğiz. KOSGEB'e borcu olan firmalarımızın bu sene ödemesi gereken borçlarını yıl sonuna kadar erteliyoruz. Yine KOSGEB Kredi Destek Programı'ndan yararlanıp bankalara borcu olan KOBİ'lerimizin de ödemelerini 1 Ocak 2021'e kadar öteliyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.