Bakan Yanık, fırsat eşitliğine dikkat çekti

Bakan Yanık, fırsat eşitliğine dikkat çekti

Kadının Statüsü Komisyonu (KSK) 66. Oturumu dahilinde Türk Evi’nde gerçekleştirilen Kadın Ve Kızların Güçlendirilmesi programına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık katıldı.

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD), Birleşmiş Milletler bünyesinde New York’ta gerçekleştirilen Kadının Statüsü Komisyonu (KSK) 66. Oturumunda Give Them a Hand Foundation ile birlikte “Kadın Ve Kızların Güçlendirilmesi: Siyasi, Ekonomik ve Kamusal Hayatta Liderliğe Hazırlık” başlıklı etkinlik düzenledi. Birleşmiş Milletler Gündemi dahilinde Türk Evi’nde gerçekleştirilen programa katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımlarının sağlanması, hak, fırsat ve imkanlardan eşit şekilde yararlanmaları için yapılan çalışmalardan bahsetti.

derya-yanik.jpeg

Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal ve CHP Milletvekili Suzan Şahin’in de katıldığı program Give Them a Hand Foundation kurucusu ve Birleşmiş Afrika Kongresi Başkanı Gordon M. Tapper moderatörlüğünde gerçekleşti.

NEYAD başkanı Nilgün Diptaş, Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği olarak kadınlar için yaptıkları çalışmalardan bahsederek başladığı konuşmasında: “Kadın ve erkeğin toplumsal yapıda birbirini bütünleyen rollerini kavrayan toplumlar gelecekte diğer toplumlara üstünlük sağlayabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

nilgun-diptas-derya-yanik.jpeg

NEYAD ABD temsilcisi ve Sierra Leone Fahri Konsolosu Mine Anlar kız çocuklarının eğitiminin önemine değinirken, Columbia Üniversitesi Psikoloji Profesörü ve BM IAAP temsilcisi Dr. Judy Kuriansky Afrika’da kadınlar için yaptığı çalışmalardan bahsetti. Program sanatçı Grimanesa Amoros, Kate Shin ve Clarisse Fall’in konuşmaları ile son buldu.

New York Başkonsolosu Reyhan Özgür’ün desteği ile katılımcılara Türk yemeklerinin ikram edildiği programa NEYAD ekibinden Sidre Diptaş Bali, Ebru Kain, Seda Vural ve Burcu Ceylanoğlu katıldı.

genel.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.