Bakan Yılmaz Tunç'tan yeni anayasa mesajı

Bakan Yılmaz Tunç'tan yeni anayasa mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki tartışma için yeni anayasa mesajı verdi. Bakan Tunç, "Sorunun çözümü yeni bir anayasa yapmak, bu tür çelişkileri ortadan kaldıracak değişiklikleri yapmamız gerekiyor" dedi.

Antalya Hakimevi'ndeki Yargı Teşkilatı Toplantısı'nda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bazı bireysel başvuru kararlarının Yargıtay'ın oturmuş içtihatlarına aykırılık teşkil ettiğini görmenin mümkün olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyeden oluştuğunu ve önünde 129 bin bireysel başvuru bulunduğunu hatırlattı. Bakan Tunç, "Bu dosyaların büyük çoğunluğu kesinleşmiş mahkeme kararlarına ilişkin. Bunun imkansızlığı açık. Artık bireysel başvuru yoluyla gelen dosyaların zamanı içinde sonuçlanamayacağını Anayasa Mahkemesi de söylüyor" diye konuştu.

tunc.jpg

Problemin çözümü için yeni anayasayı işaret eden Tunç, çözümün yeni bir anayasa yapmaktan geçtiğini, bu tür çelişkileri ortadan kaldıracak değişikliklerin yapılması gerektiğine işaret etti. Bakan Tunç, "Anayasa Mahkemesi'nin yapısında da düzenleme ihtiyaçları açık. Çalışma usullerini kanunla düzenlemek mümkün. Ancak sorun kalıcı olarak çözülmüyor. Partilerimizin, milletvekillerimizin duyarlı olacağına inanıyorum" dedi.
Bakan Yılmaz Tunç, hukuk devletinde sorunların yine hukuk içerisinde çözüldüğünü, yargı kararlarının tartışılabildiğini, bu meselenin de hukuk içinde çözüleceğini belirterek hiç kimsenin buradan yargı kurumlarını yıpratmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.