Bakan Zeybekçi, İzmir'de Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi

Bakan Zeybekçi, İzmir'de Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi

"Senin huzurunda birisi aykırı fikir söylediği zaman sen partiden ihraç ediyorsun”

Pamuk Borsa İlk Ürün Töreni'ne katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Irak konusunda Cumhurbaşkanı ile kendisinin farklı konuştuğuna ilişkin sözlerine tepki gösterdi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bir dizi temaslarda bulunmak için geldiği İzmir’de Pamuk Borsa İlk Ürün Töreni’ne katıldı. İzmir Ticaret Borsası'nda düzenlenen Pamuk İlk Ürün Töreni'ne Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir milletvekilleri, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli ile borsa üyeleri katıldı.

Bakan’a 5 talep

Açılışta konuşan İTB Başkanı Işınsu Kestelli, Bakan Zeybekci'ye taleplerini ileterek, “Maliyetlerin düşürülmesi amacıyla gübre ve mazot desteği oranları yükseltilsin. İhtiyaç duyulan düzenlemeler bir an önce hayata geçirilsin. Çırçır fabrikalarının altyapı eksiklikleri giderilsin. Pamuk tedarikini yurt içinden yapan tekstil firmalarına teşvikler verilsin. Son olarak 'GMO Free Turkish Cotton' ibareli etiketleri tekstil sanayinde yaygınlaştırılsın” ifadelerini kullandı. 

Pamuğun tekstilin ham maddesi olduğunu aktaran Kestelli, “Türkiye'nin yaklaşık 28 milyar dolarlık tekstil ihracatında pamuk önemli bir konumda. Pamuk ekim alanlarımız 2000'den bu yana yüzde 40 azalırken, 60 bin olan üretici sayımız da 15 bine geriledi. Bu yıl Ege Bölgesi'nde yüzde 15 civarında pamuk artış oranını yakalayıp 200 bin tonun üzerinde rekolte beklenmekte” dedi.

“Binlerce yıl pamuğu desteklemeye devam edeceğiz”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise pamuk sezonunun üreticiden tüketiciye kadar herkese bereket getirmesini diledi. Binlerce yıl sonra bile bu topraklarda yetişen pamuğun satılmaya devam edeceğini dile getiren Bakan Zeybekci, “Pamuk tarlalarında mısır ve buğdayın teşvik edilmesi gibi yanlış uygulamalar zamanında yapıldı ama artık bu yanlıştan dönülüp pamuğu destekledik. Dünyaya satıyorduk, bundan emin olun bundan binlerce yıl sonrada bunu yapmaya devam edeceğiz. Pamuk milli bir politika. Hükümet olarak pamuğu desteklemeye devam edeceğiz. Hükümet olarak ihracatçımızın istediği tüm destekleri verdik. Yatırımcının istediği tüm destekleri verdik. Türkiye'nin dünyanın birçok ülkesini açık ara geride bırakması tesadüf değildir. Her biri planlanmış ve elde edilmiş sonuçlardır. Toprağa dayanacağız. Pamukla, fındıkla, üzümle, incirle beraber. Elde ettiğimiz sonuçlar, Türkiye'nin sürdürülebilir durumu elde edeceğiz. Hizmete ve mal ihracatı haline dönüştürüp kendi finans kaynaklarımızı üretip kimseye hesap vermediğimiz finanslara kavuşacağız” diye konuştu.

Pamuğun bir özgürlük simgesi olduğunu ve bu topraklarda pamuğun umut haline geldiğini açıklayan Zeybekci, “Biz işimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu ülkeyi dünyanın en büyük ilk 10, Avrupa'nın ise ilk 3 büyük ekonomisinden biri yapacağız. Kuzey Irak'taki soydaşlarımızın hakları ve bizim aklımızdan yanlış bir şey geçmez. Ama biz etrafımızda bir terör örgütüne de asla ve asla müsaade etmeyiz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Irak konusunda kendisinin farklı konuştuğuna ilişkin sözlerini hatırlatan Bakan Zeybekci, “Kılıçdaroğlu diyor ki ‘Cumhurbaşkanı şöyle söylerken Ekonomi Bakanı başka şey söylüyor’. Ne güzel tespit etmişsin. Senin huzurunda birisi aykırı fikir söylediği zaman sen partiden ihraç ediyorsun. Kaldı ki ben aykırı fikir söylememe rağmen ki biz bunlarla gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı 23-24 yıldan beri tanıyorum. Onun olduğu yerde her şey sağlıklı şekilde tartışılır. Ki onun formülü fikirler çatışsın ki ortaya sağlam sonuçlar çıksın. Kılıçdaroğlu’nun söylediği şey; Cumhurbaşkanımızın huzurunda ve AK Parti’de farklı fikirlerin dile getirilebileceğinin en önemli tespitidir. Hükümet konuları ile tek konuşma makamı Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızdır” dedi.

Konuşmaların ardından ilk ürün pamuk satışına geçildi. Gürkan Eser tarafından getirilen ilk pamuk balyası 20 TL'den satışa çıkarıldı. Toplam 300 kiloluk ilk ürünü ise kilosunu 100 TL'den TARİŞ Pamuk Birliği satın aldı. Pamuk çekirdeği ise yine TARİŞ Pamuk Birliği kilosu 5 TL'den aldı. Ardından İTB Başkanı Işınsu Kestelli ile İTB Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Ekonomi Bakanı Zeybekci'ye günün anısına Atatürk'ün Sümerbank kuruluşunda çekilmiş bir fotoğrafını hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.