Bakan'dan terör örgütlerine: "Ayağa kalkamayacaklar"

Bakan'dan terör örgütlerine: "Ayağa kalkamayacaklar"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: “Barzani şimdi Kürt devleti kurmaya çalışıyor. Yapmasınlar, güldürmesinler”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör örgütlerine karşı verilen mücadeleye dikkat çekerek, “Barzani şimdi Kürt devleti kurmaya çalışıyor. Yapmasınlar, güldürmesinler. Bunlar kimin oyuncağı belli. O eştikleri çukurlara o katil sürüsünü gömdük. Şehirleri temizledik, ilçeleri temizledik. Dağları temizliyoruz, bir daha ayağa kalkamayacaklar” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’na katılımının ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından AK Parti İl Başkanlığı’na geçen Bakan Özhaseki, parti teşkilatı ile bir araya geldi.

“1999’dan önce yapılan binaların yarısı riskli”

Bakan Özhaseki, depreme karşı Türkiye’de seferberlik ilan edildiğine işaret ederek, “1999’dan önce yapılan 15 milyon yapının yarısı riskli. Olası bunlar yerle yeksan olur. İşte bunları yapmak benim birinci görevim. Depremle savaşılmaz hazırlık yapılır, ona uygun davranılır. Türkiye’nin dört bir tarafına gidip belediyeleri uyarıp, alan bazlı çalışmalar yapmalarını söylüyorum. Yılda 500 bin konutu değiştirerek ilerleyeceğiz” dedi.

“At sahibine göre kişniyor”

Kimseyi ayırmadan hizmet belediyeciliği yaptıklarına işaret eden Bakan Özhaseki, “Madem bu ülkenin insanı hizmet edeceğiz. Biz 28 Şubat’ları yaşamış insanlarız. Bin bir türlü numaralar, ön kesmeler hepsini yaşamış biriyim. Hamdolsun hiç mazeret üretmeden hizmet ettik. 2002 Türkiye için dönümü noktasıdır. Türkiye aynı Türkiye, hükümet binaları aynı, yasalar aynı sadece hükümet değişti. At sahibine göre kişniyor. Siz eğer iyi niyetle yola çıkarsanız, aklınızı kullanırsanız işleriniz rast gider. Bizim hükümet ile geçmiş dönem hükümetleri kıyas bile edilmez. Sağlıkta, ekonomide, ulaşımda iyiyiz, her alanda” ifadelerini kullandı.

“Barzani devlet kuracakmış, güldürmesinler”

PKK terör örgütünün hükümetin üstüne yıkmaya çalıştıklarını belirte Özhaseki, “PKK belası 40 yıldır bu memlekette vardı. Barzani şimdi kürt devleti kurmaya çalışıyor. Yapmasınlar, güldürmesinler. Bunlar kimin oyuncağı belli. O eştikleri çukurlara o katil sürüsünü gömdük. Şehirleri temizledik, ilçeleri temizledik. Dağları temizliyoruz, bir daha ayağa kalkamayacaklar. Bir de FETÖ var. Türkiye’yi parçalanamadan kurtardık. Hırsız içerdeydi, kapı kilidi zor tutuyordu. Yine biz parti olarak suçlanıyoruz ama 40 yıldır var bunlar bu ülkede. Sırıtık bir ifadeyle ‘Çocuklarınızı verin okutalım, zenginler zekatınız verin’ demediler mi? Herkes bunlara kanmadı mı? FETÖ Rahmetli Ecevit’e cennet vaat etmedi mi? Bunlar en çok AK Partilileri sevmedi, dindarları sevmedi. Çünkü dindar insan, Kuranı sünneti biliyor. Bunların Müslümanlığı FETÖ’nün rüyaları. Gece gözünü yummuş, peygamberimiz gelmiş. Böyle bir sapık anlayışla insanları senelerce kandırdılar. Gerçek yüzlerini 15 Temmuz’da gördük. O gün bunların karşısında dimdik Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız vardı. Başka iktidarlar bunların altında kalır, çökerlerdi adeta” dedi.

“DEAŞ emperyal devletlerin uydurdukları örgüt”

Terör örgütü DEAŞ’a da değinen Bakan Özhaseki, “Böyle bir İslami grup yok, mezhebi bir tarafı yok. Bu uyduruk, emperyal devletlerin uydurdukları bir örgüt. Birçoğu maaşlı hepsini topladılar. Yoksa Almanya, Fransa nasıl gelecekti buraya. Bunları bahane ederek geleceklerdi. Kendi uydurdukları örgütü koydular. Böyle bir rezillik yaşıyoruz. Oradaki oyunlarını bozup girdik oralara. Yine tehlike görsün, yine gireriz” ifadelerini kullandı.

“Siz katiller ordusunu barındıracaksınız”

Eskiden gizli gizli yapılan düşmanlıkların artık aleni olarak yapıldığını vurgulayan Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oraya gidip bir Türk bakanın konuşması yasak, FETÖ’cülere, PKK katiller ordusuna herşey serbest. Ajanlar tutuklandığında nasıl tutuklanır, insan haklarına aykırı, demokrasiye aykırı dediler. Güldürmeyin adamı. Siz katiller ordusunu barındıracaksınız, vatandaşlık e vereceksiniz. Bu hoş medeni tavır olacak. İçerde bizim ülkemizi karıştıran iki zibidi tutuklandığında insan haklarına aykırı olacak. Bu hükümet sizden emir alacak hükümet değil. Eski Türkiye bitti. Eğer insanlık varsa Mynmar’daki masum insanlar için iki cümle laf söyleyin ya. Nerde insanlık sizde, ne insanlığında bahsediyorsunuz siz. Zor bir coğrafyadayız. Ama çok şükür bunların altından kalkacak irademiz var.”

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ise, “İzmir’de daha güzel bir şehir oluşturmak mümkün. Ama sadece İzmir’de hükümeti şikayet ederek bir şeyler yapmaya çalışan bir belediye var. Ama biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah 2019’da 30 ilçemizde de büyükşehir ded büyük başarı elde edeceğiz. Kongre sürecimiz önümüzdeki hafta başlamış olacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.