Bakanı Koca’dan Egeli sağlık çalışanlarına teşekkür!

Bakanı Koca’dan Egeli sağlık çalışanlarına teşekkür!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, EÜ Tıp Fakültesi hastanesinde tedavileri devam eden depremzedeleri ziyaret etti.

Depremin 91’inci saatinde kurtarılan 3,5 yaşındaki Ayda Gezgin, 10’uncu saatinde kurtarılan 15 yaşındaki Günay Işık, 65’inci saatinde kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek, 58’inci saatinde kurtarılan 14 yaşındaki İdil Şirin,  17’nci saatinde kurtulan 16 yaşındaki İnci Okan’ın tedavileri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde sürüyor. Depremzedeleri ziyaret eden Bakan Koca’ya EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün ve Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sezgin Ulukaya eşlik etti.

Depremzedeleri ziyaret sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde tedavi gören Ayda, Elif, Elifi’in ablaları ikizler Ezel ve Elzem, idil, İnci ve Günay evlatlarımızı ziyaret ettim.  Bütün çocuklarımızın genel durumlar iyi, ciddi sorunları yok kısa süre sonra tedavileri tamamlanacak. Felaketin yaşandığı bu süreçte Ege Üniversitemiz olağanüstü bir gayret gösterdi. Hocalarımızı, bütün sağlık çalışanlarımız ve personelimiz yoğun bir efor sarf ederek büyük bir özveri ve fedakarlık gösterdiler. Bu dönemde deprem sebebiyle yaralıların erken dönemde tedavisi için Ege Üniversitesi olağanüstü bir gayret içinde oldu. Bütün sağlık çalışanlarına hocalarımıza personelimize gönülden teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Kendilerine şükran borçluyuz” dedi.

Egeli sağlık çalışanları ve personelle gurur duyduğunu ifade eden Rektör Budak, “Hastanemizde ilk andan itibaren tüm birimlerimizle birlikte depremzedelere en hızlı şekilde tedavi olanakları sağladık. Fedakar sağlık çalışanlarımız ve personelimiz yoğun bir çaba göstererek afetle mücadele en ön sıralarda yer aldı. Bu yoğun mücadelede hepsi cansiperane bir şekilde depremzedeleri tedavi etti. Hepsine gönülden teşekkürü borç biliyorum. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve devletimizin her kademesi bu zor günlerde her zaman yanımızda oldu. Kendilerine de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.