Bakanlık açıkladı: 56 terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlık açıkladı: 56 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada;"Geride bıraktığımız 3 haftalık süre zarfında PKK/KCK terör örgütüne karşı yurt içinde ve Irak’ın kuzeyinde kararlılıkla ve taarruz anlayışı ile yürütülen operasyonlarda; Toplam 56 terörist etkisiz hale getirilmiştir''denildi.

Irak'ın kuzeyinde kararlılıkla ve taarruz anlayışı ile yürütülen operasyonlarda; toplam 56 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilerek şu bilgilere yer verildi:

“Operasyonlar esnasında ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcı madde miktarları: 34 silah, 1 ağır silah, 7.341 hafif silah mühimmatı, 1.3 ton patlayıcı madde ile 29 el bombası ele geçirilmiş ve 36 adet EYP imha edilmiştir.
Teröristler tarafından kullanılan 78 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiştir.

7 gün 24 saat esasına göre sağlanan hudut güvenliği tedbirleri çerçevesinde PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik operasyonlar neticesinde; Yaklaşık 5.343 kg uyuşturucu, 125.388 paket sigara, 71 kaçak cep telefonu ele geçirilmiştir.”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.