Bakanlık açıkladı! Tarım sayımını TÜİK yapıyor

Bakanlık açıkladı! Tarım sayımını TÜİK yapıyor

Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, 2001 yılından bu yana yapılmayan tarım sayımının ne zaman yapılacağının açıklanmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Pakdemirli, “Tarım Sayımı ile ilgili çalışmaların yapılması Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) görev alanında yer almaktadır” dedi.

TARIM SAYIMI ŞART

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise ülkemizde açıklanan tarımsal verilerin farklılık gösterdiğine dikkat çekerek, “Sağlıksız ve güncel olmayan veri sorunu yerine bir an önce mevcudun doğru belirlenmesi için 2001 yılından beri yapılmayan tarım sayımı yapılması şarttır” dedi.

fotograf.jpeg

DOĞRU VERİ, DOĞRU POLİTİKA GETİRİR

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sayımının Tarımsal Veri Şube Müdürlüklerince yapılması gerektiğini de ifade ederek, “Tarım sayımlarında doğru ve güvenilir veri elde etmek, tarım konusunda doğru politika üretmek ile eşdeğerdir. Tarımda doğru politika ürütebilmek için mutlaka doğru veri elde etmek gerekir. Özellikle sayısal verilerde yaşanan aksaklıklar, ülkemizde tarımı git gide geriye götüren önemli sorunlardan biri olarak göze çarpıyor” dedi.

BAKAN TARIMDA SORUN YOK ZANNEDİYOR

Tarımda sağlıklı bir veri oluşturulamaması nedeniyle, Tarım ve Orman Bakanının, ülkemizde tarımsal sorun yaşanmadığını zannetmesine neden olduğuna da değinen Gürer, “Şayet sağlıklı ve güvenilir veriler ortaya konulmuş olsaydı, Sayın Bakan da tarımda var olan sorunları görür ve en azından çözümüne yönelik bir takım düzenleme yapılmasına öncülük edebilirdi” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.