Bakanlık İzmir'in 3 İlçesine RES Karaburun'a Balık Çiftliğine Onay Verdi

Bakanlık İzmir'in 3 İlçesine RES Karaburun'a Balık Çiftliğine Onay Verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in Kemalpaşa, Bayındır ve Torbalı ilçelerine RES onayı, Karaburun'a ise balık çiftliği onayı verdi.

İzmir'deki iki projeye ÇED onayı veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kemalpaşa, Torbalı ve Bayındır'ı kapsayan büyük bir alana RES inşa izni vermesinin yanı sıra, Karaburun'a inşa edilmesi planlanan balık çiftliğine de onay verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'deki 2 projeye ÇED onayı verdi. İzmir’in Kemalpaşa, Bayındır ve Torbalı ilçelerine yayılan Rüzgar Elektrik Santrali projesi ile Karaburun’da yapılacak balık çiftliğine Bakanlık vizesi çıktı.

3 İLÇEYİ KAPSAYAN RES

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yander Elektrik Şirketi tarafından Kemalpaşa, Bayırdır, Torbalı arasına yapılması planlanan 22 türbinden oluşan Mersinli RES projesinin ÇED onayını gerçekleştirdi. ÇED sürecinin sonlandırılmasıyla birlikte 22 türbin 2 ilçe sınırlarının birleştiği Çardaklıtepe, Kartaltepe, Mersinli Mahallesi, Karlıktepe, Akçamtepe mevkisinde kurulacak.

Öte yandan Bakanlık, Karaburun İlçesi'nde de balık çiftliği yatırımlarıyla tanınan Yaşar Holding şirketlerinden Çamlı Besicilik'in projesine de onay verdi. Şirket böylece Karaburun’da toplam 5 milyon 176 bin TL’ye yılda 2 bin 950 ton balık üretimi gerçekleştirecek. Küçükbahçe’nin kuzey bölümünde yapılacak çiftlikte çipura ve levrek yetiştirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.