Bakanlıktan Balbay'ın soru önergesine yanıt

Bakanlıktan Balbay'ın soru önergesine yanıt

16 kişiden 12’sinin geri dönmemesi ile ilgili verdiği soru önergesine Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay, 07.12.2017 tarihinde Budapeşte Halk Oyunları ve Yaza Veda Festivaline katılmak için Macaristan'a giden Ankara Kent Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyesi 16 kişiden 12’sinin geri dönmemesi ile ilgili verdiği soru önergesine Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce lisansları tescillenmiş olan söz konusu 12 kişinin bu lisanslarının Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulunun yazısına istinaden, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sicil Lisans ve Kulüp Değerlendirme ve İnceleme Komisyonunca, 05.01.2018 tarihinde iptal edildiği, ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Bakanlık, kafile mensuplarının pasaport ve yurt dışına çıkış öncesi işlemlerinin İçişleri Bakanlığı tarafından yapıldığını, Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun yurt dışına çıkış onayı verdiği dernek veya kulüplerle ilgili olarak devam eden soruşturmanın henüz neticelenmediğini söyledi.

Balbay soru önergesinde Macaristan’a iltica eden 12 kişinin neden dönmediğini, kafilede yer alan isimlerin Macaristan’a gitmeden önce siyasi bağlantıları veya suçlarının olup olmadığının araştırılıp araştırılmadığını, dönmeyen kişilerin lisanslarının yeni olmasının ne ile açıklanabileceğini sormuştu.

Balbay, Bakanlığın verdiği yanıtın acı gerçeği ortaya koyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye ne yazık ki kafileler halinde terk edilen bir ülke haline gelmiştir. Eskiden demirperde ülkeleri diye adlandırılan Doğu Bloku yurttaşları ülkelerinden spor ve benzer etkinlikler çerçevesinde çıkınca gittiği ülkeye iltica ederdi. Şimdi biz bu duruma düştük. Üstelik eski bir Doğu Bloku ülkesi olan Macaristan’da bunu yaşadık. Türkiye’yi terk edilecek bir ülke haline getirenlere yazıklar olsun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.