Bakanlıktan müteahhitlere süre müjdesi geldi

Bakanlıktan müteahhitlere süre müjdesi geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tasfiyesi kabul edilmeyen müteahhitler ile ilgili karara vardı

Geçtiğimiz Ağustos ayında yaşanan dış kaynaklı ekonomik saldırıların ardından dövizde yaşanan kur dalgalanması nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan müteahhitlere 18 Ocak 2019 tarihli vergi kanunları ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunda yer alan tasfiye kararnamesi çıkarılmıştı. 

Tasfiye kararnamesiyle 31 Ağustos 2018 tarihinden önce 4734 sayılı kanuna göre ihalesi yapılan ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle devam eden sözleşmelerin, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonraki 60 gün içinde yüklenicinin idareye yazılı olarak başvurması kaydıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görüşü alınarak idarenin onayına bağlı olarak feshedilip tasfiye edilebilmesine veya devredilebilmesine imkan tanınmıştı.

İlgili kurumlardan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na aktarılan binlerce tasfiye müracaatının yoğun talep nedeniyle değerlendirmesi uzayınca, tasfiyesi kabul edilmeyen müteahhitler iş bitirme süresi ve süresi dolan teminat mektuplarının idarelerce irat kaydedilmesinden dolayı sıkıntı yaşamaya başladı.

İnşaat firmalarına ekonomik sorunlar yaşatan konunun Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından titizlikle ele alındığını kaydeden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, “Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Dinçbaş, meydana gelen bu sıkıntıların giderilmesi yönünde bakanlığın düzenleme yaptığını açıkladı. Buna göre tasfiyesi kabul edilmeyen işlerden teslim süresi bitenler ve bu nedenle teminatları kurumlarca irat kaydedilen müteahhitler tekrar ilgili kurumlara başvurarak süre uzatımı talebinde bulunabilecek. Hem süre, hem de teminatlarındaki sorunları giderebilecekler” bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum