Bakanlıktan öneri: "Tavşanlar gibi sevişin"

Bakanlıktan öneri: "Tavşanlar gibi sevişin"

Sağlık Bakanlığı, çiftlere "tavşanlar gibi sevişin" mesajı verdi.

imes gazetesinin haberine göre, Polonya Sağlık Bakanlığı'nın düşen nüfus oranlarını arttırmak için hazırlattığı eğitim videosunda çiftlere "tavşanlar gibi sevişin" mesajı verildi.
 
Times gazetesinin haberine göre, Polonya Sağlık Bakanlığı'nın düşen nüfus oranlarını arttırmak için hazırlattığı eğitim videosunda çiftlere "tavşanlar gibi sevişin" mesajı verildi.

Bakanlığın Youtube'a koyduğu 30 saniyelik eğitim videosunda, üreme dinamiklerinden kaçınılıyor. Başta, mutlu bir şekilde marul ve havuç yiyen 10'dan fazla tavşan görülüyor.
 
Dünya Bankası'na göre ülkedeki doğum oranının kadın başına üç çocuk olduğu ülkede bu oran 2015 itibariyle 1,32'ye düştü ve geçen yıl ilk kez ölenlerin sayısı, doğanları aştı.
 
Polonya Ulusal Sağlık Programı'nın tavsiyesi ise, tıpkı tavşanlar gibi rahatlamak, sağlıklı yemek, egzersiz ve daha sonra tavşanlar gibi üremek.
 
Videoda anlatıcı da "Anne-baba olmak istiyorsanız, tavşan örneğini izleyin" diyor.
 
Videoda piknik yapan, birbirine aşık bir çift sadece üç sariye görülüyor. Daha sonra kadın erkeğin elini okşuyor ve piknik sepetlerinde de bir tavşan olduğu görülüyor.
 
Haberde görüşlerine yer verilen Polonya Dil Konseyi'nden Jerzy Bralcyk ise "Bu ölümcül bir fikir. Çünkü Leh dilinde tavşanlar ve ürüme arasında çok olumsuz bir bağlam var" diyor.
 
Sağlık Bakanlığı ise "kimseyi rahatsız etmeyecek ve basit gözükmeyecek bir şekilde" konuyla ilgili farkındalığı arttırmak istediklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.