Bakanlıktan yeni genelge! 66 yaş üstü ve 26 yaş altına yasak!

Bakanlıktan yeni genelge! 66 yaş üstü ve 26 yaş altına yasak!

İçişleri Bakanlığı tarafından bayram öncesinde İl Valiliklerine gönderilen genelgeye göre, 66 yaşından gün almış ve 26 yaşından küçük şoförlerin otobüs kullanmalarına izin verilmeyecek.

Kurban Bayramı öncesinde İçişleri Bakanlığı, İl Valiliklerine genelge gönderdi. Genelgeye göre göre, 66 yaşından gün almış ve 26 yaşından küçük şoförlerin otobüs kullanmalarına izin verilmeyecek. Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da bayramda otobüs biletleri ile ilgili açıklamada bulundu.

66-yas-ustu-ve-26-yas-altina-yasaklandi-bakanlik-duyurdu-091157-20220708.jpg

Yapılan açıklamalarda, “Özellikle Kurban Bayramı tatili süresince ve sonrasında gerek Bakanlığımız gerekse kolluk kuvvetleri tarafından ücret tarifelerine ve fahiş fiyat uygulayanlara yönelik denetimler gerçekleştirilecek. Denetimlerde fahiş bilet fiyatının yanı sıra; otobüslerin korsan taşımacılık yapıp yapmadığı, yetki belgeleri, zaman ve ücret tarifesine uyum, sürücülerin uygun yeterlilik belgeleri ve bilet denetimi yapılacak. Karayolu Taşıma Kanunu’na aykırı olarak ücret tarifesine uymayanlara ise idari para cezası kesilecek”

Bayram dönemlerinde karayoluyla seyahat eden yolcu sayısında önemli bir artışın yaşandığı için ise ek seferler konularak talepler karşılanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.