Bakirelere evlenmek yasak olduğu için...

Bakirelere evlenmek yasak olduğu için...

''Evlenmekten vazgeçiyorum'' dedirtecek ülke ülke düğün gelenekleri...

Hindistan
 
Hindistanda gelin ve damat için kutsal ateş yakılır ve etrafına minder konur. Kutsal ateşin etrafına 4 tur dönüldükten sonra mindere ilk kim oturursa evde onun sözünün geçeceğine inanılır.
 

Kuzey Kore
 
Kuzey Kore de evlenirken kaz ve ördek önemli bir araçtır. Eskiden damatlar arkalarına kaz bağlayarak at üzerinde gelinin evine giderlerdi. Şimdi ise ördeği sembolik,  tahta ördek olarak kullanıyorlar.

Evlenmeden önce çiftin evine tahta ördek yerleştiriliyor. Çift tahta ördeği ters olarak koyarsa kavga ettikleri düz bir biçimde kalırsa iyi anlaştıkları anlamına geliyor. 
 

Vikingler
 
Vikingler zamanında gelinler açık arttırmayla veriliyorlardı. Damat adayı kızın üzerinden bir fiyat belirleyip sunuyor, kızın babası ise pazarlığa girişiyordu. 
 
Bosna hersek

Damat adayı, kızın evine davet edilerek ailenin büyükleri evlilik hakkında tartışmaya girer. Kızın ailesindeki büyükler damat hakkında bir karara vardıktan sonra damada kahve ikram edilir.

Kahve tuzlu ve ekşiyse damat reddedilmiş, tatlıysa uygun görülmüş anlamına gelir.
 

Pakistan

Damat adayı kızın aile büyükleri tarafından bir sınavdan geçirilir. Damada akla gelmeyecek ağır hakaretler edilir. Damat adayı tüm bunlara katlanabilir ve soğukkanlı davranabilirse sınavdan başarıyla geçmiş olur.
 

Guam
 
Guam'da bakirelerin evlenmesi yasak. Bunun için kızlar evlenmeden önce bekaretliğini para karşılığı bu işi yapan kişilere bozduruyor.
 

Moritanya
 
Evlenmeden önce kızların en fazla 100 kilo olması gerekiyor ve damadın ailesi tarafından geline sürekli yemek yediriliyor. Eğer yemek istemezse gelin cezalandırılıyor.
 
Kolombiya
 
Gelinin annesi gerdeğe giren çiftin yatağının kenarına oturarak ilk ilişkiye şahitlik ediyor.
 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.