Balbay, Atanamayan Öğretmenlerin Sorununu Ele Aldı

Balbay, Atanamayan Öğretmenlerin Sorununu Ele Aldı

Balbay: ''Öğretmenlik, rastgele bir meslek değildir.''

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Balbay 02 Haziran 2016 günü (1/721) esas numaralı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın komisyondaki görüşmelerine başlamadan atanamayan öğretmenlerin sorunlarını komisyon gündemine getirdi.

Öğretmenliği rastgele bir meslek olmadığını vurgulayan Balbay konuşmasında şunları dile getirdi:

“Şu anda benim elimdeki verilere göre mevcut öğretmenlerin yanı sıra 75 bin ücretli öğretmenle eğitim verilmektedir.  Yani Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmen yetersizliği içerisindesiniz.  Bu açığı kapatmak için de ücretli olarak dışardan 75 bin ücretli öğretmen alıyorsunuz.  Dışardan ücretli olarak alınan öğretmenlerimizin de sanırım gerekli eğitim-öğretim formasyonları vardır.  Ancak öğretmenlerin kendi aralarındaki bu statü farklılığı da eğitimi olumsuz etkilemektedir.”

4_2560

Sayın Bakanın Ağustos ayında bir atama yapmayacağını ifade etmesini hatırlatan Balbay:

“Bu sorun sadece atanamayan öğretmenlerin sorunu olmaktan çıkmıştır. Onların ailelerinin yanı sıra öğrencilerin ve eğitim öğretimin bütününü ilgilendiren temel bir sorun haline gelmiştir.”

Balbay atanamayan öğretmenlerin durumu ile ilgili net bir açıklama talep ederken şöyle konuştu:

“Sayın Bakan bu konu eğitimin bütün taraflarını bu kadar yakından ve büyük bir gelecek kaygısı içinde etkilerken sizden net bir cevap bekliyorum.  Atanamayan öğretmenler sorununu ne zaman çözeceksiniz ve ne zaman atama yapacaksınız, Eylül’de mi, Ocak’ta, Şubat’ta mı ve kaç kişi atayacağınızı öğrenebilir miyiz “ diye sordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.