Balcı, “İktidara giden yol kadınlardan geçiyor”

Balcı, “İktidara giden yol kadınlardan geçiyor”

Hafta sonu gerçekleşen CHP İl Kadın Kolları Kongresi’nde tekrar başkan seçilen Nurşen Balcı, açıklamalarda bulundu. Balcı, “İktidara giden yol kadınlardan geçiyor” dedi.

CHP İl Kadın Kolları Kongresi, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Mevcut Başkan Nurşen Balcı, eski başkan Özgün Utku ile Saniye Bora Fıçı yarıştığı kongrede Balcı, yeniden başkan seçildi. Kongre değerlendirmesi ve yapacakları projelerden bahseden Balcı, “İktidara giden yol kadınlardan geçiyor. Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. 


Balcı en önemli hedeflerinin ise, kadın üye sayısını aktif hale getirmek olduğunu vurguladı. 
 

“HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
 

AKP iktidarında kadın haklarında geriye gittiklerini ve bu haklarını korumak için tüm kadınlarla birlik içinde olacaklarını ifade eden Balcı, “Seçime katılan tüm arkadaşlarımızla beraber yol alacağız. Hepsine de başarılar diliyorum. Biz biliyoruz ki; iktidara giden yol kadınlardan geçiyor. Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, elimizden geleni yapacağız. Bizler bunun bilincindeyiz. Önemli olan partimizin iktidar olması. AKP’nin 15 yıllık iktidarında kadınların aleyhine pek çok şey yaşandı. Bunun sonucunda kadın haklarında çok geriye gidildi. Müftülük nikâhından tutun da kadın şiddetine kadar pek çok sorun var. Bunlar hep bizim içimizi acıtıyor. Bu dönem STK’larla beraber yol aldık. Birlikte çalışmalar yaptık. Çalışmalarımızı daha da geliştireceğiz. AKP iktidarında kadın haklarında geriye gidişi sadece Cumhuriyet Halk Partili kadınların sorunu değil, tüm kadınların sorunu. Bundan kaynaklı tüm kadınlarla birlik içinde olacağız ve haklarımıza sahip çıkacağız” diye belirtti. 
 

“ÜYE KADIN ARKADAŞLARIMIZI DAHA FAZLA AKTİF HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”
 

Yapacakları projelerden de bahseden Balcı, şunları kaydetti: “Kadın örgütü olarak çok güzel çalışmalar yaptık. Bunu eleştirenler de biliyor. 30 ilçemiz var, 8 belediye bizde değil. Referandum çalışmalarında, kadın örgütümüzle, ilçe ve ilinde desteğiyle yapılan çok güzel çalışmalar oldu. Biz de orada alan çalışmaları komisyonu kurduk. 40-50 kişilik kadınlar halinde yaptık çalışmalarımızı.  Partimizde olmayan 8 ilçemizi hedefleyerek yaptık bu çalışmalarımızı. 30 ilçemizin 30’unda da hayır çıktı. Bu tabii ki de örgütümüzün başarısıdır ama bunun en büyük mimarının da kadınlar olduğu da bir gerçek. Bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bununla beraber en önemli hedefimiz; partimizdeki üye kadın arkadaşlarımızı daha fazla aktif hale getirmek istiyoruz. Ben bunu önemsiyoruz. Aktif üye sayımız artarsa eğer, daha fazla çalışma yaparız ve daha fazla bir alana yayılırız. Eğitim çalışmalarına önem vereceğiz. Partimizle birlik ve beraber içerisinde çalışacağımıza inanıyorum” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.