Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Kız Öğrenci Yurdu’nda gençlerle buluştu

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Kız Öğrenci Yurdu’nda gençlerle buluştu

Balçova Belediyesi'nin 2011 yılında hizmete açtığı ve ardından TEV'e devrettiği Kız Öğrenci Yurdu'nda Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, öğrencilerle bir araya geldi. Çalkaya, öğrencilere başarılarla dolu bir yıl diledi.

MEDYA EGE - Balçova ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri tarafından Balçova Korutürk Mahallesi'nde yapılan, ancak yasal engeller nedeniyle Balçova Belediyesi tarafından işletilemeyen kız öğrenci yurdunun intifa hakları Türk Eğitim Vakfı'na devredilmişti.

Balçova Belediyesi tarafından Türk Eğitim Vakfı'na devredilen ve 384 kız öğrencinin barınacağı yurdun 29 yıllığına TEV'e devredilmesine ilişkin hazırlanan protokolün Meclis'te onaylanmasının ardından yurdun işletmesinden kaynaklanan tüm sorumluluk TEV'e ait olmuştu.

flopqhxxoaaequk.jpg

Yurttan para kazanma amacı gütmeyerek işletmesini sürdüren TEV Kız Öğrenci Yurdu'na bir ziyaret gerçekleştiren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, "2011 yılında Balçova Belediyesi tarafından yapılan en büyük Kız Öğrenci Yurdu, Türk Eğitim Vakfına devredildi. Bugüne kadar Anadolu’dan binlerce kızımız gelip güvenli bir şekilde barınarak okulunu bitirdi. Bugün Yurttaki öğrencilerimizi ziyaret ederek onlarla birlikte yemek yedik. Hepsi pırıl pırıl gençlerimiz. Tüm öğrencilerimize başarılarla dolu bir yıl diliyorum." ifadelerini kullandı.

flopqhtwaaahj9v.jpg

Gençlerle bir araya gelerek sohbet eden Başkan Çalkaya, ziyaretinin ardından öğrencilerle pasta kesti.

flopqhxwiaawl0y.jpg

Yurtta; ziyaretçi bekleme salonu, yemekhane, internet donanımlı kütüphane, etüd salonu, kafeterya, tv salonu, dinlenme salonu, bilgisayar salonu, revir, kantin, kuaför, terzi, çamaşırhane, özel mutfak, voleybol sahası ve açık otopark gibi bölümler yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.