Balçova Belediyesi Makedonya’nın dil bayramını kutlayacak

Balçova Belediyesi Makedonya’nın dil bayramını kutlayacak

Balçova Belediyesi, Makedonya’nın Türkçe Dil Bayramı nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın da katılacağı bir panel düzenleyecek.

MEDYA EGE- Balçova Belediyesi, Ekonomi Üniversitesi Konferans salonunda Kuzey Makedonya’da Türkçe Eğitimi başlıklı bir panel düzenleyecek.

TÜRKÇE EĞİTİM MASAYA YATIRILACAK

21 Aralık Çarşamba, saat 15:00’da başlayacak panele, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da katılacak. Açılış konuşmalarını Öztrak, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, ve Kuzey Makedonyalı bir öğretmen olan Elmedin Karareşit’in yapacağı panelde, Makedonya’da Türkçe eğitimi konuşulacak.

650x344-son-dakika-ak-partiden-faik-oztrakin-baskan-erdogani-hedef-alan-sozlerine-cok-sert-yanit-1617803699284.jpeg

Oturum başkanlığını Abdullah Uluyurt’un yapacağı panelde, Elmeddin Karareşit, Kuzey Makedonya’da Türkçe eğitiminin dünü ve bugününü anlatacak.

Benzai Şemovska ise Türkçe eğitim mücadelesini konuklarla paylaşacak. Faruk Sezgin ise Kuzey Makedonya’daki Türkçe eğitiminin yarınını anlatacağı bir sunum gerçekleştirecek.

1616553158902-fatma-calkaya-02.jpg

Son olarak da Gülçin Balat, Kuzey Makedonya’daki Türkçe eğitimi hakkında bir konuşma yapacak.

BAŞKAN ÇALKAYA’DAN DAVET

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Kardeş Makedonya Halkı’nın Türkçe Dil Bayramı nedeniyle düzenleyeceğimiz panele tüm halkımız davetlidir” ifadeleri ile İzmirlilere davette bulundu. Öte yandan Çalkaya, Kuzey Makedonya Türkleri’nin 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı’nı da kutladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum