Balçova Belediyesi teyakkuz halinde!

Balçova Belediyesi teyakkuz halinde!

Sağanak yağıştan etkilenen ilçelerden birisi olan Balçova’da, tüm ekipler teyakkuz halinde. 

Personelin aralıksız görev yaptığını ifade eden Başkan Fatma Çalkaya “İzmir’in daha önce böyle bir afet gördüğünü zannetmiyorum” dedi. İlçeyi ziyaret eden İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İlçe Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta’da Başkan Fatma Çalkaya ile birlikte yağıştan etkilenen bölgelerde inceleme yaptı.
 balcovasel06.jpg
Son 50 yılın en büyük afetlerinden birisini yaşayan İzmir’de yağış etkisini devam ettirirken, yağışlardan etkilenen Balçova’da belediye teyakkuz halinde. Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin tam kadro çalıştığını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Balçova’da alt yapı olarak bir eksiğimiz yok. Önceki yağmurları da sorunsuz bir şekilde atlattık. Ancak, dün akşam son yılların en yüksek yağışının yağması ve Çetin Emeç Mahallemizde bulunan Yahya Deresi’nin dağdan gelen sel ile birlikte taşmasıyla iki mahallemizde sorun yaşadık. 50 civarında ev, işyeri ve 40 araçta zarar meydana geldi. Kaymakamlığımız ile birlikte hasar tespiti yapıyoruz” dedi.
 balcovasel07.jpg
Ekiplerle birlikte yağıştan etkilenen Çetin Emeç ve Eğitim Mahallesi’nde çalışmaları koordine eden Başkan Fatma Çalkaya “Tüm hazırlıkları yapmamız ve derelerin temizlenmesine rağmen metrekareye 120 kilogramın üzerinde yağış düşmesi ve Teleferik Dağından gelen sel suları sabah 6.30 sıralarında Yahya Deresi’nin taşmasına neden oldu. Zarar gören vatandaşlarımızın tespitlerini yapıyoruz. Evlerinde kalamayacak olan vatandaşlarımıza kalacak yer ayarladık. Sayın Valimiz de ilçemizi ziyaret ederek oluşan zararı yerinde tespit etti. Yarına kadar da ilçemizdeki kontrollere devam edeceğiz” diye konuştu. 
balcovasel03.jpgbalcovasel04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.