Balçova Belediyesi'nden çocuklara İnternet Müjdesi

Balçova Belediyesi'nden çocuklara İnternet Müjdesi

Pandeminin tekrar artışa geçmesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim-öğretimin bir süre daha uzaktan eğitim ile olacağını açıkladı.

Sistem geçen hafta başladı ancak bu seferde internete erişimi olamayan öğrencilerin mağduriyeti ortaya çıktı. Ailede birden fazla çocuk olan veya maddi imkanlardan dolayı internet erişimi olmayan çocuklar derslere bağlanamayarak derslerinden uzak kaldı. Balçova’da bu sorunu en aza indirmek için harekete geçen Balçova Belediyesi ilçenin iki ayrı noktasına EBA Destek Merkezi açtı. Balçovalı Aileler, bulundukları mahallenin Semtevleri ile irtibata geçerek çocuklarının merkezden faydalanmasını isteyebilecek. 

balcovaebamerkezi03.jpg

Belediye olarak yıllardır eğitimde adalet ve eşitlik için mücadele ettiklerini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Salgın nedeniyle çocuklarımız ne yazık ki okullarından uzak kaldı. Ancak şimdi de maddi imkansızlıklar nedeniyle internete ulaşamayan çocuklarımız için bir adaletsizlik oldu. Biz ilçemizde bu sorunu gidermek için Spor Tesislerimizde ve Çetin Emeç Mahallemizdeki Teknoloji Atölyemizde EBA Destek Merkezi açtık. Pazartesi gününden itibaren çocuklarımız sosyal mesafe koşullarının da uygulanacağı merkezlerimizde derslerine katılabilecekler” diye konuştu. 
balcovaebamerkezi04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.