Balçova örnek oldu

Balçova örnek oldu

Hiç arsa satılmadı, işçiye tek kuruş borç yok, hiç banka kredisi kullanılmadı...

Hiç arsa satılmadı, işçiye tek kuruş borç yok, hiç banka kredisi kullanılmadı, yatırımları ve sosyal belediyecilik uygulamaları ile ülkeye örnek oldu. 15 yılda 10 kat büyüyen Balçova Belediyesi bütçesi 2018’de artıya geçerek Türkiye’de görülmeyen bir olayı gerçekleştirdi.

Balçova Belediyesi’nin 2019 yılı Gelir-Gider Bütçesi’nin görüşüldüğü meclis toplantısı gerçekleştirildi. Bütçe görüşmelerinde göreve geldiği 2004 yılından bu yana süregelen mali disiplin hakkında bilgi veren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Belediyemiz 15 yılda 10 kat büyüdü. 7 milyon TL olarak aldığımız Belediye bütçesini 85 milyon TL’ye çıkardık. Geçtiğimiz yıllarda bütçemizin gerçekleşme oranı ortalama % 92 seviyelerindedir. Bu yıl yaşanan ekonomik krizde Devlet Bütçesi’nin bile açık vermesine rağmen 2018 yılına ait bütçemiz % 112 fazla verdi” diyerek bütçenin detayları hakkında bilgi verdi.

Ak Partili Meclis üyelerinin ret oyuna karşın CHP’li meclis üyelerinin olumlu oylarıyla kabul edilen bütçe harcama kalemleri hakkında da bilgi veren Başkan Çalkaya “Balçova’nın rutin belediyecilik hizmetlerini aksatmadan yerine getiriyoruz. Göreve geldiğimizde 5 tane hurda çöp kamyonu vardı. Şimdi uydudan takip ettiğimiz 20 çöp aracımız var. Belki çöpten daha önemli olan Türkiye’ye örnek olmuş sosyal hizmetlerimiz var. İlçemizde zor durumda olan her vatandaşımız belediyeyi yanında hissediyor. Çocuklarımızın okulundan, ilçemizin MOBESE Sistemi’ne kadar nereye bakarsanız Balçova Belediyesi’ni görürsünüz” diye konuştu.

Gerçekleşen ekonomik başarının temelinde Halkçı Belediyecilik olduğunu ifade eden Mehmet Ali Çalkaya “Biz öncelikle halkın parasını kullandığımız gerçeğiyle hareket ediyoruz. Halkın parasını yine ilçede yaşayan halkın iyiliği için kullanıyoruz. Geçen süre içinde Belediyemiz ile ilgili tek bir usulsüzlük iddiası yoktur. Çünkü biz ihalelerimizi bile kameraya çektirip arşivlerimizde saklıyoruz. Lüks hiçbir harcamamız, pahalı makam araçlarımız, belediye kaynaklarını kullandığımız özel harcamalarımız yoktur” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.