Balçova Teleferik Tesisleri'nin kapanma süresi uzatıldı

Balçova Teleferik Tesisleri'nin kapanma süresi uzatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yurt genelinde art arda meydana gelen orman yangınlarının önüne geçebilmek adına, Teleferik Tesisleri’ni 10 Ağustos’a kadar kapatmıştı. Bu süre bir hafta uzatıldı.

İzmir Valiliği’nin getirdiği ormanlık alanlarına giriş yasağının sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi de 10 Ağustos Salı gününe kadar Balçova Teleferik Tesisleri’ni ziyaretçi girişine kapatmıştı. Orman yangın riski henüz ortadan kalkmadığı için tesislerin bir hafta daha kapalı kalmasına karar verildi. Balçova Teleferik Tesisleri, 17 Ağustos Salı günü ziyarete açılacak.

s103464.jpg

Diğer taraftan İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın, 1 Ekim’e kadar geçerli olacak ormanlık bölgelere izinsiz giriş yasağı uygulamasına destek olmak amacıyla başlattığı gönüllü çalışma da devam ediyor. Ekipler, Kent merkezini çevreleyen ormanlık alanları, elektrikli otomobiller ve drone desteğiyle havadan sürekli gözetim altında tutuyor. Özellikle hafta sonları ormanlara çıkan yollarda kontrol noktaları oluşturularak yangına neden olabilecek ihmallerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Uygulama yaz sonuna kadar devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.