Balçova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

Balçova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı ile Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin Gala Gecesi birleşince Balçova’da muhteşem bir coşku yaşandı. Binlerce kişi korteje katılırken, yabancı konukların gösterileri izleyenleri büyüledi.

Balçova Belediyesi ve Ege Folklor Eğitim Merkezi (EFEM) tarafından bu yıl onbirincisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali Gala Gecesi Balçova’da muhteşem bir coşkuya sahne oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleştirilen program Ata Caddesi’ndeki kortejle başladı. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, CHP Milletvekilleri Özcan Purçu, Ednan Arslan, önceki dönem milletvekili Musa Çam, belediye meclis üyeleri ve festivale katılan ekipler Ata Caddesi’nden yürüyüşe başladı. Binlerce Balçovalı’nın da eşlik ettiği kortej Balçova Spor Tesisleri’ne kadar marşlar ve şarkılar söyleyerek yürüdü. Başkan Çalkaya’ya ve konuk ülke ekiplerine sevgi gösterilerinde bulunan Balçovalılar, evlerinin balkonundan ve yol kenarından alkış yağmuru ve meşalelerle ile destek oldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Makedonya, Romanya, Moldova ve Türkiye’den festivale katılan ekiplerin birbirilerinden güzel halk oyunları ile Balçovalılara muhteşem bir gece yaşattı. Özellikle konuk ülke ekiplerinin üç günlük festival süresince öğrenip sahneledikleri Ege Zeybeği izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Katılımcı ülke ekiplerine çiçek ve plaket sunduktan sonra teşekkür konuşması yapan Başkan Çalkaya “Bugün burada hem kendi kültürümüzü hem de dünya kültürümüzü özgürce yaşayabiliyorsak bunu 30 Ağustos’lara borçluyuz. İnanç bayramlarımızı özgürce kutlamamızı bile kurtuluş savaşımıza borçluyuz. Şimdi ülkemiz üzerimiz de kötü emelleri olanlar bizi kültürümüze yabancılaştırmak istiyorlar. Ancak biz inadına sazımızı çalacağız, türkümüzü söyleyeceğiz ve halk oyunlarımızı oynayacağız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.